ALERTA MEDICALA. Un virus ce ar putea fi o NOUA AMENINTARE a fost depistat la om. A fost anuntata OMS

Veste îngrozitoare din Rusia: o tulpină a gripei aviare a fost identificată la om. Rusia a notificat deja Organizația Mondială a Sănătății cu privire la șase lucrători ai unei fabrici de prelucrare a cărnii de pui care au fost infectați.

Veste îngrozitoare din Rusia: în plină pandemie de coronavirus , autoritățile de la Moscova sunt extrem de îngrijorate cu privire la o nouă posibilă amenințare pentru sănătatea publică.

O tulpină a virusului gripei aviare a fost identificată deja la mai mulți purtători din partea de sud a Federației Ruse.

Veste îngrozitoare din Rusia. A fost anunțată OMS
Rusia a înregistrat primele cazuri de îmbolnăvire cu o tulpină a gripei aviare denumită AH5N8, ce a trecut la oameni de la păsări şi a raportat acest lucru Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), conform unui anunţ făcut sâmbătă de Anna Popova, şefa agenţiei sanitare ruse Rospotrebnadzor, transmit Reuters şi AFP.

“Rusia a raportat acest lucru către OMS încă de acum câteva zile, imediat după ce am devenit absolut siguri de rezultatele noastre”, a declarat Popova la televiziunea Russia 24.

Deocamdată nu s-a înregistrat niciun caz de transmitere de la om la om, a mai precizat ea.

Anterior, o altă tulpină a gripei aviare – H5N1 – se putea răspândi de la om la om.

Şapte angajaţi ai unei fabrici de prelucrare a cărnii de pui din sudul Rusiei au fost infectaţi cu tulpina AH5N8 în urma unui focar apărut în respectiva fabrică în luna decembrie. Toţi cei şapte s-au refăcut şi se simt bine în prezent.

“Situaţia nu s-a agravat”, a mai precizat Popova.

OMS nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta aceste informaţii.

Sursa: capital.ro

 

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație