“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Cosmarul lui Băsescu după condamnarea Elenei Udrea

 

elena udrea a fost prinsa in bulgaria la frontiera cu grecia 760657

Fostul președinte Traian Băsescu se teme că fiica sa mai mare, Ioana, va fi condamnată în dosarul finanţării campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009. Ioana Băsescu a fost trimisă în judecată pentru de instigare la luare de mită şi spălare a banilor, iar acum își așteaptă sentința definitivă. În prima instanță, Ioana Băsescu a primit cinci ani de închisoare cu executare.

Fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu a fost trimisă în judecată, împreună cu Elena Udrea, într-un dosar care vizează finanțarea campaniei electorale din 2009. În acel an Traian Băsescu a obținut cel de-al doilea mandat de președinte.

În acest context, Traian Băsescu a avut o intervenție televizată în care a vorbit despre situația fiicei sale Ioana. Întrebat dacă fiica sa este în pericol să primească o sentință de condamnare cu executare în dosar, Traian Băsescu a confirmat.

„Este!”, a spus Traian Băsescu sec la Realitatea Plus.

Cu acest prilej, el a precizat că a vorbit cu Elena Udrea înainte de aflarea sentinței din dosarul Gala Bute. El a precizat că la ultima discuție pe care a avut-o cu Elena Udrea, aceasta se declara optimistă și credea că va fi achitată. Fostul președinte a precizat că nu a mai vorbit cu Elena Udrea după ce instanța ÎCCJ s-a pronunțat și a condamnat-o la 6 ani de închisoare.

„Eu am vorbit ultima dată cu Elena Udrea marți, săptămâna asta, și era foarte optimistă. Era optimistă, nu-și făcea probleme. Era convinsă că va primi și ea o sentință similară cu ce s-a dat în toate celelalte dosare”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu.

Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat joi sentința finală în dosarul Gala Bute. Magistrații au menținut sentința inițială, din 2018. Judecătorii au condamnat-o definitiv, pe Elena Udrea, la 6 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și trafic de influență.

Înainte ca instanța să se pronunțe în cazul ei, Elena Udrea a plecat din țară, în Bulgaria. Ea a fost reținută în regiunea Kulata, în vecinătatea frontierei cu Grecia. În momentul reținerii de către autritățile bulgare, fostul ministru al Dezvoltării se pregătea să treacă în Grecia.

„În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei”, a anunțat Poliția Română.

Judecătorii bulgari vor analiza cererea de extrădare în cazul Elenei Udrea luni, pe 11 aprilie. Până atunci, aceasta va rămâne în arest. Surse judiciare informează că fostul ministru al Dezvoltării va mai rămâne în arest până atunci. Autoritățile din Bulgaria au dispus prelungirea cu 72 de ore, a mandatului de reținere.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.