“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

SURSE Generalul Ciucă, întâlnire secretă la Guvern cu Tătaru, Arafat, Attila Cseke și Alexandru Rafila. Ce s-a discutat

IMG 1751 640x400 1

Nicolae Ciucă a avut sâmbătă o întâlnire secretă la Guvern cu Nelu Tătaru, Raed Arafat, Attila Cseke și Alexandru Rafila pentru a discuta pașii de urmat în criza sanitară în care se află România. Ce au decis vezi mai jos.

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a avut o întâlnire sâmbătă dimineața, la sediul guvernului. La aceasta au participat Nelu Tătaru, propus de PNL pentru funcția de ministru al sănătății, Attila Cseke, ministrul intermimar al sănătății, secretarul de stat Raed Arafat și deputatul PSD, Alexandru Rafila, conform unor surse politice citate de G4media.ro.

Nicolae Ciucă a făcut solicitarea pentru întâlnire
Conform surselor politice, întâlnirea a avut loc la solicitarea lui Nicolae Ciucă, care astăzi trebuie să prezinte în Parlament noul Guvern minoritar format din PNL și UDMR.

Totuș, se pare că discuția de azi dimineață nu ar fi avut conotații politice. Mai mult, s-au discutat o serie de detalii importante din punct de vedere tehnic cu privire la situația din spitalele din România. În criza medicală acestea sunt supraaglomerate, alături de serviciile de ambulanță care nu mai fac pur și simplu față. De asemenea, s-a mai vorbit și despre măsurile pe care autoritățile locale ar trebui să le ia în această privință, pentru a rezolva problema.

Se autorizează tratamentul antiviral cu Favipiravir
De asemenea, s-a discutat și despre autorizarea unor tratamente antivirale cu Favipiravir și chiar posibilitatea ca acest tratament să fie prescris în farmaciile cu circuit deschis, astfel încât bolnavii de COVID care au forme ușoare să aibă acces la tratament mai ușor, fără implicarea medicilor. De asemenea, au avut loc convorbiri și despre faptul că medicii de familie trebuie să se implice în gestionarea pandemiei astfel încât să-i îndrume pe pacienți și să le prescrie tratamente, dat fiind că sunt numeroși pacienți care stau acasă până în a 9-a zi de boală și ajung la spital direct în terapie intensivă cu forme grave.

Cei patru ar mai fi discutat despre identificarea unor soluții pentru suplimentarea personalului medical. De asemenea, au fost analizate măsurile pe care România trebuie să le ia pentru transferul pacienților în străinătate. Întâlnirea are loc în contextul în care în România se înregistrează aproape zilnic aproape 500 de decese pe zi. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 413 decese și peste 12 mii de infectări.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.