Citeste acordul PSD – UDMR care prefigureaza politc dezmembrarea Romaniei (Foto Document)

Pe lângă acordul guvernamental, Victor Ponta, alături de Daniel Constantin și Gabriel Oprea, au semnat cu UDMR și un acord politic luni după-amiază. Ponta a semnat două acorduri separate cu UDMR după ce a fost avertizat că dacă schimbă programul de guvernare este nevoie de o nouă desemnare a premierului la Cotroceni. Ca să evite o astfel de situație, Ponta a semnat două acorduri cu UDMR, unul guvernamental și unul politic.

Acordul politic semnat cu UDMR, luni, prevede printre altele, reglementarea problemei drepturilor culturale ale minorităţilor naţionale, prin legislaţie adecvată, reprezentarea proporţională a maghiarilor în instituţii şi soluţionarea problemei înfiinţării liniei maghiare la UMF Târgu-Mureş.

Citeşte acordul PSD – UDMR care prefigurează dezmembrarea RomânieiAcordul politic integral semnat de Ponta cu UDMR. Ce li s-a promis maghiarilor, conform documentului de mai jos:

Citiți și:  Asta este o pesedistă rămasă repetentă la 45 de ani, în clasa a XI-a! PSD a promovat-o consilier județean, în locul unui prodecan!

Sursa: NapocaNews

poza_acord_politic_1-352x480 poza_acord_politic_2-336x480 poza_acord_politic_3-335x480

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
coment3000
coment3000
5 ani in urma cu

Maghiarilor nu li s-a promis si nici nu li s-a dat absolut nimic. Ba mai mult, liderii de la Bucuresti fac tot posibilul sa desfiinteze de ex. facultatatea de stomatologie de la Targu Mures. Dar hai sa ramanem la acest acord " dubios si extrem de periculos " la adresa unitatii nationale si sa explicam cititorilor ce contine.
Art.1.UDMR se angajeaza sa sustina guvernul….- Ei na, de parca pana acum nu ar fi facut acest lucru, mai mult de atat au sustinut toate guvernele, cu care au negociat, indiferent de culoarea politica
Art.2. – .a. – nimic interesant, nimic iesit din comun, asa a fost si pana acum – nu vad nici un pericol
– b – " modificarea constitutiei " – incepe pericolul :). Este simplu, modificarea constitutiei se face prin referendum. Votati cu NU si nu se va schimba nimic. "Reorganizarea administrativ teritoriala a Romaniei….etc…" – alt pericol, dar va linistesc, si acest lucru se poate face doar cu modificarea constitutiei, deci daca ai votat NU, nu se intampla nimic. Punctele urmatoare – legi adecvate ptr reglementarea unor drepturi culturale, invatamant in limba maghiara la fac. de stomatologie din Tg. Mures, reprezentarea proportionala a maghiarilor in diferite institutii – Spuneti-mi si mie, unde se dezmembreaza Romania? De ce este un pericol daca cineva, in cazul de fata ungurii, sau cum va place voua sa-i numiti " bozgorii " vor sa invete in limba lor materna?
Daca citii cu atentie va dati seama ca art. 3 si 4 sunt doar vorbe goale. "Pericolul" adevarat paste tara asta in art. 5 unde "partile convin continuarea procesului de descentralizare " care a inceput cu multi ani in urma si nu s-a facut nimic in acest sens. Ba mai mult, toate firmele mari sunt nevoite sa se inregistreze la Bucuresti ptr a plati taxele acolo…Oare de ce? 🙂 Practic suntem cea mai centralizata tara din europa. In afara de asta descentralizarea a fost solicitata de UE. Am vazut ce s-a intamplat in tara asta super-centralizata, politicenii nostrii au forat zeci sau sute de milioane de euro din buzunarul nostru. Cum a fost posibil acest lucru? Foarte simplu – au dispus de banii nostrii si neexistand nici o descentralizare au facut ce au vrut ei.
Art. 6 se refara la legislatia electorala, despre care stim cu totii ca va fi modificata dupa interesele unor partide politice si nu prea cred ca in cazul acesta UDMR va avea un cuvant de spus. Art. 7,8,9 iarasi sunt vorbe goale, trrebuie doar sa cititi cu atentie. Nu au nimic legat de dezmembrarea tarii. Art. 10 se refera la autostrada care nu va fi construita niciodata, ptr ca s-au furat banii de mult.
Deci va intreb, unde vedeti acele pericole la care se refera titlul?
O alta intrebare la Dvs. – maghiarii din tara asta de ce sunt identificati ca udmr -isti, ca pcm-isti (partidul civic maghiar) sau mai nou Jobbik din Ungaria.? Inseamna ca toti romanii ar trebui identificati ca psd -isti, pnl-isti sau Noua Dreapta etc. Nu exista altceva decat culoarea politica?
Concluzia mea esta ca acest acord PSD -UDMR nu are nici o legatura cu nici un pericol de dezmembrare a Romaniei. Pericolul adevarat vine din partea politiceinilor corupt si nepregatiti si din partea unor oameni orbiti de un subiectivism exacerbat.