“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMICNATIONALPOLITICASTIRI

Ciolacu falimentează și agricultura românească / Consecințele sprijinului acordat Ucrainei: 200.000 de fermieri români intră în faliment!

agfer 696x360 1

În ultima parte a acestei luni, situația devine critică pentru peste 200.000 de fermieri români care se apropie de faliment. Guvernul este acuzat că întârzie în mod intenționat plata subvențiilor, iar reprezentanții agricultorilor susțin că fondurile UE destinate acoperirii unei mici părți din daunele aduse de importurile masive de cereale ieftine din Ucraina au fost redirecționate către subvenția la motorină, dar sunt plătite doar în proporție de 37%.

Practic, agricultura românească se confruntă cu o criză iminentă. Guvernul este acuzat că a contribuit la falimentarea a peste 200.000 de fermieri români prin neacordarea finanțării și permisiunea importurilor necontrolate de cereale modificate genetic și tratate cu pesticide din Ucraina. Banii promiși de UE, împreună cu cofinanțarea statului român pentru compensarea daunelor mari aduse de importurile ucrainene, nu au ajuns la fermieri.

Reprezentanții agricultorilor susțin că sumele de la UE au fost redirecționate către acoperirea subvenției la motorină. „Marți vom depune memorii la Ministerul Mediului și la Ministerul Agriculturii, cerând soluții urgente pentru salvarea fermierilor români. APIA trebuie să facă plățile în regim de urgență, pentru că sunt peste 200.000 de fermieri care vor intra în faliment la 31 decembrie.

Nu au fost în stare nici până acum să facă aplicațiile pentru plata subvențiilor, iar celelalte instituții nu au depus rapoartele de control la ferme, fără de care nu putem primi niciun ban. Nu mai vorbim de faptul că au promis că ne vor da acces la finanțare cu dobândă subvenționată și credite pe 15-20 de ani, dar nu s-a materializat nimic. Ne-am săturat de promisiuni”, a declarat Ștefan Muscă, președintele Sindicatului Fermierilor Patrioți din România.

În Europa, fermierii din Franța și Germania au protestat împotriva politicilor agricole falimentare practicate la nivelul UE. În Germania, fermierii s-au revoltat după ce guvernul a anunțat eliminarea subvențiilor pentru combustibilul agricol și scutirile de taxe pe vehicule. Fermierii francezi au exprimat furie față de impozitele ridicate, reformele guvernamentale și interdicția UE asupra utilizării glifosatului, iar protestele au degenerat în incendieri de vehicule și blocări ale drumurilor cu grămezi de cauciucuri.

Guvernul României este criticat pentru lipsa de acțiune în protejarea fermierilor și a procesatorilor români împotriva importurilor masive din Ucraina. Proiectul de ordonanță privind interdicția la importul de zahăr și făină din Ucraina nu a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței de Guvern.

Astfel, fermierii și procesatorii se confruntă cu dificultăți financiare majore, până la punctul de a-și pune în pericol continuitatea afacerilor și de a intra în incapacitate de plată a obligațiilor contractuale.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.