“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MILITARNOUTATI

Cei mai de temut militari americani vin în ROMÂNIA: Sunt cunoscuţi drept CAVALERII DE FIER!

La doar câteva zile după ce SUA au început deplasarea a 2800 de tancuri, camioane şi alte echipamente militare în Germania, de unde vor fi transportate pe calea ferată şi rutier în Europa de Est ca parte a unei operaţiuni de întărire desfăşurată de NATO faţă de “expansiunea Rusiei”, o altă desfăşurare de trupe americane şi-a făcut drum spre Europa în weekend, când circa 4.000 de militari americani au sosit în portul german Bremerheven, cu destinaţia Wroclaw, Polonia. Măsura NATO este menită să “liniştească aliaţii din Europa de Est”, faţa de ceea ce NATO a numit „escaladarea agresiunii ruse”, citim în portalul ZeroHedge.com

Soldaţii americani au aterizat la Wroclaw, la o bază aeriană cheie a NATO şi a Poloniei situată în sud-vestul ţării. Trupele vor fi urmate de aproximativ 2800 de tancuri şi alte echipamente militare, care sunt în prezent pe drum, venind din Germania.

Deplasarea de tancuri americane Abrams, artilerie Paladin şi vehicule de luptă Bradley, precum şi trupe de sprijin, marchează o nouă fază a prezenţei continue a Americii în Europa, care va fi de acum bazată pe o rotaţie de nouă luni.

De ce este menită această mişcare să provoace Rusia? Pentru că, după cum a declarat săptămâna trecută Timothy McGuire, general-maior în cadrul forţelor NATO atunci când a fost întrebat de ziarişti dacă desfăşurarea militară este menită să transmită un mesaj Rusiei, “cel mai bun mod de a menţine pacea este să fii pregătit.” Și ar mai fi un citat: “O armă neutilizată este o armă inutilă.” Complexul industrial militar american face tot posibilul pentru a se asigura că o mulţime de arme sunt folosite în viitor.

us navy seal romania

După cum s-a raportat anterior, cele mai recente mişcări de trupe ale NATO de-a lungul frontierei de vest a Rusiei se desfăşoară în cadrul operaţiunii Atlantic Resolve, o misiune concepută pentru a demonstra Moscovei angajamentul Washingtonului de a-şi apăra aliaţii din Europa. Atlantic Resolve a fost lansată în perioada imediat următoare războiului de proximitate din Ucraina şi după împărţirea Ucrainei, fapt care a stârnit temeri în ţările baltice că Vladimir Putin planifică şi acolo o atitudine similară.

Ambasada Poloniei din Washington a anunţat că trupele din Wroclaw sunt primele care sosesc în Polonia ca parte a Atlantic Resolve. Operaţiunea a fost descrisă ca fiind “una dintre cele mai mari mişcări de trupe americane în Europa de la sfârşitul Războiului Rece.”

Citat de Reuters, General locotenent Tim Ray, comandantul adjunct al Forţelor americane în Europa a declarat: “Daţi-mi voie să fiu foarte clar, aceasta este o parte din eforturilor noastre de a descuraja agresiunea Rusiei, de a asigura integritatea teritorială a aliaţilor noştri şi de a menţine o Europă întreagă, liberă, prosperă şi în pace.”

În schimb, rezultatul operaţiunii va aduce continentul mult mai aproape de un nou Război Rece, chiar dacă nu convenţional.

Trupele americane vor fi staţionate în două zone de antrenament din vestul Poloniei, pe termen scurt, înainte de a fi trimise către alte şase ţări din regiune.

Într-o altă justificare pacifistă, General maior Timothy McGuire, adjunctul comandantului armatei americane în Europa, a declarat că “acesta este un semn concret al angajamentului Statelor Unite pentru menţinerea păcii pe acest continent. Este un semn al angajamentului SUA în această alianţă pentru pace şi prosperitate în Europa.”

Între timp, Rusia a deplasat deja rachete balistice capabile să transporte ogive nucleare în Kaliningrad, ca răspuns la această ultimă măsură a NATO, având astfel sub control majoritatea Europei centrale. Şi a avertizat că o continuare a operaţiunilor Alianţei o va determina să transporte mai multe bombe atomice.

Armata SUA a declarat că procesul de desfăşurare a militarilor americani în Europei este parte a formării şi testării modului în care militarii Statelor Unite pot fi trimişi în termen scurt pentru a contracara Rusia, în cazul apariţiei unui focar de război. Trupele vor fi dislocate în Polonia şi în ţările din zonă prin rotaţie între patru şi şase luni şi vor conlucra cu armatele locale.

Desfăşurarea militară masivă înseamnă că sosirea Brigăzii a 3-a Blindate şi a Diviziei a 4-a Infanterie va marca începutul unei prezenţe continue şi a rotaţiei trupelor americane şi a echipamentelor în regiune.

Printre unităţile desfăşurate în România şi Bulgaria se vor afla Batalionul 1, Regimentul 8 Infanterie – numit „Iron Knights” – „Cavalerii de Fier” şi cea mai veche unitate de blindate din armata Statelor Unite. SUA îşi sporeşte de asemenea prezenţa în Marea Neagră şi în Europa de Vest la bazele din Olanda, Belgia şi Germania.

Rusia acuză Occidentul pentru înrăutăţirea relaţiilor şi spune că acumularea de trupe NATO în ţările baltice reprezintă o provocare. Şi vor fi şi mai multe plângeri de la Kremlin: în jur de 4.000 de soldaţi NATO vor fi staţionaţi în Polonia, Lituania, Estonia şi Letonia, în lunile următoare.

În plus, Marea Britanie va trimite un batalion de 800 de militari în Estonia, susţinută de trupele franceze şi daneze, începând din luna mai. Desfăşurarea a fost criticată şi catalogată de Moscova ca fiind “cu adevărat agresivă”.

Între timp, o ciudată voce a raţiunii atunci când este vorba de un potenţial război european vine de la politicienii germani, care şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la miile de trupe şi echipamente NATO, împreună cu sute de tancuri, care au fost trimise în Polonia şi în ţările învecinate Rusiei, în ceea ce a fost proclamat de Washington drept “apărarea împotriva agresiunii ruseşti.”

“Nu ne ajută faptul că tancurile vor merge în sus şi în jos pe ambele părţi ale frontierei”, a declarat Dietmar Woidke, lider al landului Brandenburg şi membru SPD. “Sper că toată lumea îşi va păstra calmul. Eu cred că, în ciuda tuturor dificultăţilor, ar trebui să căutăm dialogul cu Rusia “, a adăugat Woidke joi, avertizând că relaţiile cu Moscova ar putea chiar să agraveze şi mai mult.

Trupele NATO din Europa au intrat, de asemenea, sub tirul partidului de stânga Die Linke, de orientare democrat-socialistă, din Germania. “Tancurile nu aduc pacea nicăieri”, a declarat Christian Görke. Tobias Pflueger de la Die Linke a criticat staţionarea tancurilor şi a echipamentului militar american în Polonia, declarând că acest lucru va declanşa o cursă a înarmării şi va conduce la o “escaladare a relaţiilor cu Rusia”, scrie Focus online.

Mulţimi de oameni au mărşăluit prin Bremerhaven sâmbătă, pentru a protesta faţă de desfăşurarea şi transportul trupelor NATO şi a armamentului prin oraş, potrivit unui raport al Russia Today. Sute de tancuri americane, camioane şi alte echipamente militare cu destinaţia Polonia reprezintă cel mai mare deplasament de armament de la căderea Uniunii Sovietice care a sosit în portul german vineri, şi care urmează să fie transferate în Europa de Est. Protestatarii au defilat prin oraş cu pancarte şi bannere pe care era scris “Nu deplasărilor NATO! Încheiaţi marşul militarist împotriva Rusiei!” şi „Afară cu NATO!”

Este, pornind de la Washington DC, un impuls important în vederea apariţiei, în următoarele două săptămâni, a unei ostilităţi fără sfârşit între Occident şi Rusia, care nu poate fi anulată de Donald Trump sau de oricine altcineva. Duce chiar şi la riscul de violenţă deschisă, mai degrabă decât ostilitatea unui Război Rece.

VEZI SI: De ziua Armatei Române s-a intonat imnul SUA înaintea celui al României

„Această atitudine este extrem de preferată de profitorii armelor împotriva gesturilor de pace, cea mai mare temere a lor”, a declarat luni autorul şi jurnalistul David Swanson pentru Russia Today.

“Este în mod clar o escaladare care implică numeroase aspecte, inclusiv o propagandă despre crimele ruseşti în mass-media din SUA; care include transportul trupelor şi a echipamentului la frontieră; care include extinderea NATO şi forţarea altor membri ai NATO pentru a se alătura în această escaladare în condiţiile în care aveţi proteste serioase în Germania, din partea celor care doresc pacea şi sunt împotriva trimiterii de germani sau americani din Germania către est, aşa cum ar trebui. Nu sunt suficienţi dintre noi în SUA care să protesteze în mod similar”, a adăugat Swanson.

Fireşte, orice persoană care împărtăşeşte opinia lui Swanson va fi numit un furnizor de “ştiri false” şi va fi prompt deportat în Rusia sub acuzaţia de a fi spion rus. / Sursa: Capital.ro

VEZI SI: VINE RAZBOIUL? Armata cumpara camioane militare, veste antiglont si casti din kevlar, autospeciale pentru interventii anti-explozibil si motoare pentru avioanele de antrenament

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.