Contre violente la varful USR. Amenintari cu DEMISIA

Este scandal uriaș în cadrul USR, după ce, la ultima ședință de joi au fost discuții aprinse între Dacian Cioloș și Dan Barna. Cei doi lideri nu se mai înțeleg.

Deputatul Ionuț Moșteanu, omul care este și purtătorul de cuvânt al USR, a oferit detalii despre ședința care a avut loc, joi, în interiorul formațiunii politice. Cei mai importanți oameni ai partidului, Dacian Cioloș și Dan Barna s-au certat violent.

În acest context, purtătorul de cuvânt al USR a spus că, până luni, atunci când va avea loc o nouă ședință la nivelul conducerii, criza ar trebui să fie depășită.

Discuții extrem de tensionate între actualul președinte al USR, Dacian Cioloș, și fostul lider, Dan Barna

„Şedinţa Biroului Naţional de ieri a fost una tensionată care a generat discuţii în partid. Dezbaterile aprinse fac parte din ADN-ul USR şi în general se termină cu soluţii bune. Am speranţa că până luni se va găsi ca de fiecare dată o cale să trecem peste această criză internă şi să ne concentrăm pe soluţiile politice pe care le aşteaptă de la noi o parte a României”, a spus Ionuț Moșteanu pentru news.ro.

Dacian Cioloș, liderul celor de la USR, este deranjat de faptul că nu se poate impune în partid pentru că nu are majoritate în forurile de conducere. Astfel, el a propus, în şedinţa de joi a partidului, un program politic cu numeroase modificări. El a afirmat că, dacă programul nu va fi votat, va demisiona din funcţie.

Care au fost acuzațiile și de la ce a pornit scandalul. O nouă ședință va avea loc la începutul săptămânii viitoare. Se cere reconciliere

În acest context, fostul premier al României şi-a anunţat colegii că va supune proiectul votului Biroului Politic în cursul zilei de luni. Ulterior şedinţei, între Dan Barna şi Dacian Cioloş a existat un schimb de mesaje pe grupurile interne.

Barna l-a acuzat pe Cioloş de iresponsabilitate şi că aruncă partidul în aer în lupta pentru putere, în schimb Cioloş a afirmat că funcţia de preşedinte al USR este mai degrabă decorativă, iar promisiunea sa a fost de a dezvolta partidul. Cioloş le-a atras atenţia colegilor că USR nu este pregătit pentru alegerile din 2024, fiind „departe de a fi un partid capabil de a creşte electoral”, mai menționează sursa citată.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.