“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
UMOR

Ce SEMNFICAȚIE au tatuajele lui MIHAI EMINESCU

Mihail Eminescu, poetul, prozatorul și jurnalistul de origine română nu a devenit faimos din cauza tatuajelor, ci poezia i-a propulsat cariera. Puțini însă cunosc faptul că acesta era un mare entuziast al artei corporale (tatuaje) iar romanticul poet avea o intreaga colecție pe corpul său de care foarte puțină lume știe!

Scris de-alungul pieptului, putem observa numele de Veronica. Veronica Micle a fost iubirea lui Mihail pe care a cunoscut-o la Viena. În 1874 acesta a decis să îi scrie numele în semn de dragoste eternă. Din păcate Veronica tot nu a divorțat de soțul ei din perioada aceea, Ștefan Micle, deoarece acesta era bogat. Ulterior, soțul ei a murit iar Veronica nu a mai avut nici o scuză.

Iubirea lui Mihail Eminescu față de Iași este foarte cunoscută. Acesta s-a simțit tot timpul ca la el acasă în acest oraș, deoarece cunoștea limba și oamenii. Tatuajul cu „Ubesc Iași” l-a făcut în perioada când era director al Bibliotecii Centrale, la una din petrecerile secrete din subsolul instituției.

Mihail Eminescu ura evreii și pe Soroș, motiv pentru care și-a tatuat sigla mișcarii legionare (naziști) aproape de inimă.

Este de știut faptul că poetul avea un punct slab pentru astre, motiv pentru care și-a tatuat planeta Saturn pe abdomen, planeta lui preferată deoarece acolo nu existau evrei.

După ce Eminescu l-a prins pe bunul său amic Ion Luca Caragiale dându-i degete Veronicăi în toaleta unui birt din Iași, inima i-a fost frântă și și-a tatuat un mesaj de răzbunare pentru Caragiale chiar pe brațul strâng. Într-unul din articolele sale, Mihail Eminescu spune despre Caragiale că „este mai mișel ca jidanii, nenorocit și negru la inimă”.

e22

Sursa: Cotidian Zilnic

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.