“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Ce se pune la cale? Viktor Orban, intalnire cu Marine Le Pen: „Bruxelles nu este capabil să îi protejeze pe europeni”

D MTI20211026001 scaled 1

Premierul de la Budapesta, Viktor Orban, s-a întâlnit vineri, 27 mai, cu fosta adversară a șefului de stat francez din cadrul alegerilor prezidențiale, Marine Le Pen. Cei doi au discutat despre amenințările cu care se confruntă în prezent Europa, printre care se numără războiul declanșat de Rusia în Ucraina și consecințele economice ale conflictelor militare dintre forțele armate ruse și cele ucrainene.

Întâlnire de ultimă oră între Viktor Orban și Marine Le Pen! După cum se știe deja, fosta candidată de extremă-dreapta la alegerile prezidențiale din Franța a recunoscut că are „o viziune comună” asupra „organizației europene” cu liderul naționalist maghiar.

Marine Le Pen își găsește inspirația în relația sa apropiată cu Viktor Orban. În perioada dintre primul și al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Franța, Ungaria, guvernată de 12 ani de Viktor Orban, a ajuns să joace un rol central în campanie. Relația dintre cei doi este mult mai înrădăcinată.

Relația bine înrădăcinată dintre Viktor Orban și Marine Le Pen
Una dintre principalele propuneri ale lui Le Pen, organizarea de referendumuri pe o gamă largă de chestiuni politice, a fost folosită cu mare efect în Ungaria lui Orban. Acolo, două referendumuri și o profuzie de consultări naționale l-au ajutat să stabilească agenda țării. Pe 3 aprilie, când a fost reales cu peste 54% din voturi, maghiarii au fost, de asemenea, invitați să se pronunțe asupra „promovării tratamentelor de schimbare de sex pentru minori” și „predării orientării sexuale copiilor minori”. Referendumul a fost invalidat în mod oficial din cauza participării scăzute, dar problema, alături de războiul din Ucraina, a dominat campania.

Programul pe care l-a prezentat Le Pen la alegeri conținea, de asemenea, alte politici care par a fi copiate de la Orban. Printre acestea se număra și „un împrumut pentru locuințe de până la 100.000 de euro” pentru familii, care ar urma să se transforme într-o „subvenție” după nașterea celui de-al treilea copil. Orban a implementat o măsură aproape identică, care a contribuit la o ușoară creștere a ratei natalității în Ungaria (deși rămâne mult sub cea a Franței).

„Franța a fost un model pentru noi în ceea ce privește politicile demografice, iar acum RN se uită la ceea ce a făcut Ungaria, ceea ce este foarte bine”, a declarat Adam Balazs, responsabilul pentru relații internaționale al Fidesz, partidul lui Orban.

Bruxelles nu este capabil să îi protejeze pe europeni
Revenind, însă, discuțiile de vineri dintre liderul Fidesz și liderul Raliului Național din Franța s-au axat, printre altele, pe inflație și pe „politica de sancțiuni defectuoasă și periculoasă” a Uniunii Europene, precum și pe o „criză a migrației care se intensifică”, se arată într-un comunicat citat de Hungary Today.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.