“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALMILITARSTIRI

Capacitatea NATO de a sprijini Ucraina împotriva bruiajului rusesc este egală cu zero: Sistemele de arme ghidate prin GPS ratează țintele

Dominanța Rusiei în Războiul Electronic îngrijorează NATO și Ucraina: Armele ghidate prin GPS devin vulnerabile în fața bruiajului rusesc

rusia razboi electronic 27176400

În domeniul războiului electronic, potrivit analizei lui Seth Jones, expert în combaterea terorismului la Center for Strategic and International Studies din Washington, Ucraina se confruntă cu cea mai mare slăbiciune. Accentul pus de aliații săi pe asistență materială, constând în furnizarea de echipamente militare, a dus la ignorarea aspectului cibernetic și electronic al conflictului.

Începând cu martie 2023, munițiile ghidate prin GPS ale Ucrainei au devenit ineficiente din cauza interferențelor rusești. Probleme similare au fost întâmpinate și de alte echipamente militare furnizate de statele membre NATO. În consecință, majoritatea munițiilor ucrainene au devenit inadecvate în anumite regiuni, conform experților citați de Capital.fr.

Creșterea capacităților Rusiei în contracararea dronelor ucrainene reprezintă o mare preocupare pentru liderii militari de la Kiev. Cu o armată de aproximativ 10.000 de piloți de drone, Ucraina se confruntă cu operatori ruși tot mai pricepuți într-un conflict constant al tehnologiei.

Din păcate, bruiajul rusesc afectează în mod considerabil dronele ieftine utilizate de Ucraina, determinând pierderi semnificative. Deși se construiesc în număr mare, dronele rămân vulnerabile la bruiaje și nu au încă capacitatea de a fi protejate împotriva acestora sau de a funcționa cu inteligență artificială fără intervenția umană.

Avantajul în ceea ce privește cantitatea de drone utilizate poate oferi Rusiei superioritate, îngrijorând experții din domeniu. Mai mult decât atât, Rusia pare să dispună acum de o densitate crescută a sistemelor de arme electronice de-a lungul frontului, conferindu-i un avantaj semnificativ în această zonă.

Pessimismul privind capacitatea NATO și reticența în prezentarea capacităților tehnologice ale SUA Rusiei reflectă preocupările legate de expunerea informațiilor sensibile, care ar putea fi susceptibile de exploatare de către alte entități precum China.

În concluzie, ascensiunea continuă a Rusiei în domeniul războiului electronic și eficiența sporită în contracararea tehnicilor Ucrainei reprezintă un punct de îngrijorare major atât pentru Kiev, cât și pentru NATO și aliații săi occidentali.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.