AVERTISMENT AL MEDICILOR: CORONAVIRUSUL SE POATE TRASMITE PRIN SISTEMUL DE AER CONDIȚIONAT!

Medicii au făcut un avertisment: coronavirusul se poate trasmite prin sistemul de aer condiționat.

Ministerele Muncii și al Sănătății din România au emis un ordin comun care le recomandă angajaților să nu pornească instalațiile de climatizare din încăperile unde lucrează.

Specialiștii au ajuns la concluzia că folosirea aerului condiționat facilitează transmiterea coronavirusului, scrie Antena 3.

„Dacă stai în calea fluxului de aer condiţionat, curentul de aer poate să împingă particulele microscopice din salivă mai departe de distanţa de siguranţă de doi metri şi atunci există o creştere teoretică a riscului de infectare”, a declarat medicul Bogdan Nica, șef al DSP Prahova, conform Știrile ProTV.

Sistemul de climatizare trebuie neapărat dezinfectat

Dacă se alege, totuși, să se utilizeze climatizarea, este necesară dezinfectarea aparatului și nebulizarea încăperilor, proceduri pe care puține instituții sau firme și le permit.

De asemenea, și un studiu finalizat în China în luna mai a arătat că instalația de aer condiționat poate favoriza răspândirea virusului. Specialiștii au analizat modul în care o persoană aflată într-un restaurant a contaminat alte nouă și au concluzionat că ventilația a favorizat transmiterea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *