“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIENOUTATIPOLITICA

Au început să șteargă urmele? DNA a intrat pe fir?

marcel ciolacu sorina docuz

Recentele dezvăluiri G4Media.ro despre derularea a două afaceri în Sectorul 3, unde figura centrală este Sorina Docuz Stan, apropiată a premierului Marcel Ciolacu, au declanșat o serie de acțiuni de ștergere a urmelor. Site-uri web, conturi de social media pe platforme precum Facebook și Instagram au fost închise, numărul de telefon a fost schimbat în portalul achizițiilor publice, iar au avut loc modificări ale unor conturi pe rețelele de socializare.

În urma acestor articole, sora Sorinei, Cristina Arghir, a demisionat din Consiliul de Administrație al Loteriei Române. Un efect major este că firma Gab Pavolux nu și-ar fi prelungit oferta la Primăria Sectorului 3, în valoare de 27 de milioane de euro, pentru o parte dintr-un contract important.

La sfârșitul lui noiembrie, G4Media.ro a dezvăluit că Gab Pavolux SRL, o firmă mică din Buzău, cu cifră de afaceri zero în perioada 2014-2021, a fost preluată de un fotomodel care locuiește în Dubai. Această societate a închiriat un restaurant de lux de la Primăria Sectorului 3, în condiții dubioase, pentru o afacere de milioane de lei provenită dintr-o licitație de alimente pentru elevi organizată de aceeași Primărie.

Gab Pavolux a avut ca susținător o firmă de construcții deținută de Mihai Rotaru, finanțator al PSD după ce Marcel Ciolacu a preluat președinția partidului în 2020.

Investigațiile G4Media.ro au dezvăluit legături între Gab Pavolux, Look Outdoor și membri ai familiei Docuz, în special, surorile Sorina Stan și Cristina Arghir, apropiate de Marcel Ciolacu.

Prin intermediul acestor surori, afacerile au fost transferate unor rude, inclusiv un număr mare de angajați din Racovițeni, locul de origine al familiei Docuz. Ambele firme au câștigat contracte publice după ce inițial nu au avut activitate, devenind parte din sfera de influență a acestei familii.

Look Outdoor, inițial asociată cu Roxana Ilie, cea mai bună prietenă a Sorinei, și unde Sorina este director, a reușit să-și mărească cifra de afaceri de 835 de ori într-un an prin contracte atribuite de PSD pentru servicii de propagandă, bani provenind din bugetul de stat.

Gab Pavolux, deținută oficial de Andrei Andrei, căsătorit cu Flory Nicolaescu, presupusă verișoară a surorilor Docuz, a câștigat un contract de 27 de milioane de euro în curs de atribuire, printr-o procedură organizată de aceeași Primărie. Inițial, a fost pe primul loc după evaluarea ofertelor.

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, nu a răspuns întrebărilor G4Media.ro pe marginea acestui subiect. Premierul Marcel Ciolacu a transmis: ”Îmi cer scuze. Chiar nu are rost să vă răspund la această mizerie. Sărbători fericite!”

Ulterior publicării acestor materiale, firma Gab Pavolux, care funcționa prin intermediul restaurantului La Cantine din Sectorul 3, pare că s-a retras:

Site-ul lacantine.ro și conturile sale de pe Facebook și Instagram au fost închise;

Numărul de telefon al firmei Gab Pavolux de pe portalul achizițiilor publice, aparținând soțului Cristinei Arghir, a fost schimbat;

La cele două numere de telefon ale firmei, unde se făceau rezervări pentru evenimente în acest restaurant, nu mai răspunde nimeni;

Flory Nicolaescu și-a restricționat contul de Instagram la privat, iar Sorina Stan Docuz și-a schimbat numele contului pe aceeași rețea de socializare;

Ionel Oancea, asociat formal la o firmă controlată de familia Docuz, și-a eliminat mențiunea de pe contul său de Facebook legată de locul său de muncă și de relații personale;

Cristina Arghir a fost nevoită să demisioneze din postul de administrator la Compania Națională Loteria Română, unde fusese numită în 2022, prin intermediul PSD;

Gab Pavolux pare că nu și-a prelungit oferta în cadrul licitației, care a expirat pe 28 noiembrie 2023, deși un concurent a contestat legalitatea evaluării ofertelor;

Apeluri telefonice și întrebări legate de această posibilă renunțare, trimise pe diverse canale de comunicare ale Gab Pavolux și Look Outdoor, au rămas fără răspunsuri.

Robert Negoiță nu a răspuns la întrebarea dacă Gab Pavolux și-a prelungit oferta, iar patronul firmei aflate pe locul 2, Titan Edilitara Brăila, a declarat că nu știe nimic despre o posibilă retragere a Gab Pavolux.

Totuși, în cazul în care Gab Pavolux rămâne câștigător, Titan Edilitara Brăila poate să respecte singur cerințele caietului de sarcini.

Situația depinde de decizia Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor în plângerea făcută de Oceanul Indian, care solicită anularea licitației, ceea ce ar duce la reluarea procedurii de la zero.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.