ATAC LA ADRESA ALBILOR: Armata SUA revizuiește tipul de COAFURI, după ce negresele au reclamat că sunt „DISCRIMINATE” | FOTO

femeie-us-465x390

„RAIUL” MULTICULTURAL

După ce femeile de culoare din armata americană s-au plâns că sunt discriminate, seful Pentagonului Chuck Hagel a ordonat să se revizuiască tipul de coafuri. Într-o scrisoare adresată aleșilor, citată de de AFP, secretarul apărării a asigurat că reglementările referitoare la coafură și aspect nu au fost concepute pentru a denigra pe cineva, dar a ordonat diferitelor ramuri ale armatei să reconsidere tipurile de coafuri autorizate.

Scandalul s-a declanșat odată cu intrarea în vigoare, la sfârșitul lunii martie, a reglementărilor impuse de armata terestră. Potrivit acestor norme, sunt interzise cărările prea lungi, cărări ale părului care nu sunt drepte, purtarea părului prins în coadă sau cocul lateral, relatează Agerpres, citând France Press.

Citiți și:  Poliția din SUA către cetățeni: Pregătiți-vă să fiți jefuiți și faceți ce vă spun infractorii

O membră a Gărzii naționale din Georgia, Jasmine Jacobs, a lansat o petiție care a strâns rapid 17.500 de semnături pentru a denunța ceea ce ea percepe ca o discriminare. Șaisprezece alese de culoare din Camera Reprezentanților au atras apoi atenția șefului Pentagonului asupra acestui subiect sensibil.

armyhairstyleregulations-s640x433

„Dacă am înțeles că intenția (…) este de a asigura uniformitatea în cadrul armatei noastre, această reglementare este percepută ca discriminatorie și vizează femeile de culoare, neținând seama de tipul lor de păr”, afirmă parlamentarele.

Ele denunță în special ca ofensatoare în această reglementare utilizarea unor cuvinte ca „hirsut” sau „încâlcit”, făcând referire la tunsorile tradiționale purtate de femeile de culoare.

Citiți și:  Rasele pier atunci când în venele lor nu mai curge sângele strămoșilor lor

În următoarele trei luni, fiecare ramură a armatei va revizui reglementările specifice privind tunsorile și coafurile purtate de femeile de culoare pentru a „se asigura că regulile sunt corecte și respectă diversitatea armatei noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby. – Sursa: Evenimentul Zilei

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

nicio vizualizare
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile