Arestată pentru că l-a făcut Gunoi pe președinte pe Facebook

O femeie a luat democrația și libertatea cuvântului în serios: acum, ea riscă un an de închisoare și o amendă de 15.000 de euro.

Ai crede că poliția franceză este ocupată până peste cap cu protestele care durează de săptămâni bune și au adus țara în pragul unui război civil.

Nici vorbă! Spionează ce scriu oamenii pe rețelele de socializare. Și, uneori, îi arestează.

O locuitoare din comuna Saint-Martin-les-Tatinghem, în departamentul Pas-de-Calais, s-a trezit vineri, 24 martie, cu trei polițiști la ea la ușă.

Aceștia i-au comunicat că este arestată pentru că l-ar fi insultat pe președintele Macron într-o postare pe Facebook.

„I-am întrebat dacă este o glumă, era pentru prima dată când eram arestată”, a povestit pentru cotidianul regional La Voix du Nord, femeia, căreia i s-a dezvăluit doar prenumele: Valérie, .

Dar Organul nu știe de glumă: Valérie, a fost acuzată că a scris „Macron gunoi” în fața unei grămezi de deșeuri, care zac neridicate de zile bune în toată Franța, din cauza grevelor.

Citiți și:  Macron Viteazul declară RĂZBOI TOTAL RUSIEI!

Și din acest motiv, Macron este alintat frecvent de protestatari cu titlul de „Regele Gunoaielor”.

Femeia a replicat:

„Fals, doar am fost fotografiată acolo în timp ce zâmbeam.”

Atunci, polițiștii i-au arătat lui Valérie o postare a ei din data de 21 martie, în ajunul ultimului interviu televizat al lui Macron.

Postarea suna așa:

„Gunoiul va vorbi mâine la ora 13, pentru oamenii care nu înseamnă nimic, gunoaiele pot fi găsite întotdeauna la TV.”

Speriată, femeia a încercat să se apere în mod stângaci, pretextând că este victima programului de corectură: ar fi vrut să scrie „or dur” (aur dur) dar a ieșit „ordure” (gunoi), iar ea a postat textul fără să-l mai recitească.

Drept urmare, Valérie urmează să compară în fața instanței pe 20 iunie, riscând până la un an de închisoare și o amendă de 15.000 de euro pentru „ultraj la adresa unei persoane care reprezintă autoritatea publică”.

Citiți și:  O MĂGĂRIE! Statul român plătește 158 milioane de lei pe lună pentru bunăstarea ucrainenilor

Femeia a comentat:

„Polițiștii mi-au spus că au rareori de-a face cu proceduri de acest tip. Se dorește să facă din mine un exemplu. Nu sunt inamicul public nr. 1. Ne aflăm într-o perioadă în care se recurge la intimidări, care se exercită mai ales asupra militanților.”

Din 2018, de când a început mișcarea Vestelor Galbene, Valérie a fost una dintre contestatarele lui Emmanuel Macron.

De când a început noul val de proteste, ea a postat pe rețelele sociale o sumedenie de clipuri video și fotografii cu violențele poliției.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *