“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALSTIRI

Apare “CERTIFICATUL DE PĂRINTE”: Parlamentul UE va vota asupra unui proiect de lege privind recunoașterea cuplurilor gay drept ‘părinți’

shutterstock 24767602 scaled e1701850866655

Regulamentul propus care ar facilita maternitatea surogat și recunoașterea cuplurilor gay ca “părinți” este supus votului în Parlamentul UE, conform The European Conservative.

Măsura care va fi supusă la vot, săptămâna viitoare în plenul Parlamentului UE, este privită ca fiind controversată, deoarece ar putea ocoli legislațiile naționale și ar facilita aranjamentele de maternitate surogat în străinătate pentru cetățenii europeni. Cu toate acestea, chiar și propunerea în sine, conform grupurilor pro-familie, creează un precedent periculos.

Acest document propus ar recunoaște relația părinte-copil în toate statele membre, indiferent de modul în care a fost conceput sau născut copilul și indiferent de tipul de familie din care face parte copilul, inclusiv în cazul cuplurilor de același sex.

Deși pretextul invocat pentru această propunere este protecția drepturilor copilului și interesul său primordial, textul menționează în mod explicit că acesta face parte din Strategia UE privind egalitatea pentru persoanele LGBTIQ.

Comisia Europeană a propus anterior un certificat de părinte la nivelul UE pentru a ușura sarcina administrativă pentru familiile aflate în situații transfrontaliere, în care documentele care atestă relația unui minor cu un părinte nu sunt recunoscute ușor între statele membre.

Cu toate acestea, dreptul familiei nu se încadrează în competența UE, iar oponenții susțin că acest certificat ar putea facilita și aranjamentele de maternitate surogat realizate de familiile europene în alte țări. De asemenea, acesta ar putea obliga statele membre să recunoască căsătoriile între persoane de același sex și ar putea diminua protecția copiilor.

Conform proiectului de directivă propus, obținerea certificatului de părinte ar necesita doar un simplu proces administrativ. Cu toate acestea, limbajul proiectului evită termenii juridici bine înțeleși de „filiație” sau „parentalitate”.

În două rânduri, comisarul pentru justiție Didier Reynders a recunoscut că această propunere este direct legată de maternitatea surogat. El a menționat că excluderea celor care au apelat la maternitatea surogat din certificatul de părinte ar fi „contrară principiului nediscriminării”.

Deși multe state membre se opun certificatului și nu ar aproba un regulament care să solicite recunoașterea acestuia, acesta ar putea fi totuși disponibil pentru utilizare, creând un precedent periculos.

Organizația “Europa pentru Familie” încurajează cetățenii să contacteze europarlamentarii și miniștrii justiției pentru a-și exprima opoziția față de acest plan.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.