“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMIC

Anunţul zilei. Avem calculele! Cu cât se majorează pensiile în câteva luni

calcule procente majoare pensii sistem pensii buget 2023 790001

Antena 3 a făcut calculele şi vă prezentăm în exclusivitate cu cât cresc pensiile în fiecare din cele trei scenarii luate în calcul de Guvern.

Da, va fi o creştere a pensiilor începând cu 2023. Mai rămâne de stabilit cu cât, pentru că în momentul de faţă sunt trei variante de calcul la ministerul Muncii şi la ministerul de Finanțe.

Potrivit premierului, există spaţiu pentru buget, iar în această perioadă se fac calculele pe proiecția de buget pe 2023.

Prima variantă, şi cea mai puţin dorită de pensionari, ar fi o creştere a pensiilor cu 5%.

De exemplu, la o pensie medie de 1.800 de lei o majorare cu 5% ar însemna 90 de lei.

Alta varianta care are şanse să fie luată în calcul este o majorare de 10%, care pe exemplul de mai sus ar aduce un plus de 180 de lei.

Pentru această variantă ministerul Muncii a făcut o serie de calcule şi s-a ajuns la concluzia că spaţiul bugetar 2023 ar putea cuprinde acest procent.

Ultima variantă analizată propune o majorare de 15% care ar aduce la o pensie de 1.800 de lei un plus de 270 de lei. Însă, potrivit surselor de la ministerul de Finanțe, această variantă are şanse minime să fie aprobată.

Rămâne de văzut când va face anunțul Guvernul şi cu care variante se va decide majorarea pensiilor.

„Din punctul meu de vedere şi al colegilor mei, cei care am văzut impactul bugetar, am părerea că va fi o creștere economică mai mare (decât cea prognozată).

Este inuman să vorbim de o decizie de a avea sub 10% o mărire a pensiilor”, a spus Marcel Ciolacu, luni seara la România TV.

“Aşa cum a anunţat recent şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, dar şi premierul Nicolae Ciucă în momentul construcției bugetului pentru anul 2023 se va lua decizia finală asupra procentului, dar e clar că o majorare la pensii va fi.

Propunerea PSD pusă pe masa coaliţiei va fi cea de cel puţin 10%.

Aceste analize le-am făcut cu Ministerul de Finanțe şi au arătat că avem spaţiu bugetar şi le-am făcut, în aşa fel încât să apărăm puterea de cumpărare a părinților şi bunicilor noștri. Discutăm în general de măsuri care să vină în sprijinul mediului de afaceri şi a cetățenilor.

Important este că am ajuns cu toții la concluzia că pensiile trebuie majorate”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.