“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

News alert. PENSII majorate în fiecare lună! Cine propune acest lucru

majorare pensie 840x500

Este cerută majorarea pensiilor în fiecare lună! Cei care au propus această măsură arată că pensiile au înghețat, în timp ce toate celelalte prețuri, precum al energiei, întreținerii și al alimentelor au continuat să crească.

Pensii majorate în fiecare lună! Federaţia Naţională a Pensionarilor din România, Uniunea Generală a Pensionarilor din România şi Federaţia Naţională „Unirea” a Pensionarilor din România trimit o solitare comună către premierul Florin Cîţu şi ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Aceste organizații doresc o întrevedere pentru a discuta situaţia pensiilor, „înainte de a trece la alte acţiuni”.

Pensii majorate în fiecare lună
„Ministerul Muncii a constituit o comisie de recalculare a pensiilor, dar nu a fost invitat niciun reprezentant al marilor federaţii sau chiar toţi trei, ca să ne aducem aportul, să discutăm şi noi, să venim cu anumite propuneri foarte bune făcute de pensionari. Deci să avem un dialog.

Noi, cele trei organizaţii, plus organizaţiile militare, am făcut demersuri, adrese către doamna ministru Raluca Turcan, către domnul prim-ministru, ca să fim primiţi cât mai curând în audienţă la dânşii, sau să vină dânşii la noi să discutăm aceste probleme.

Noi înţelegem că sunt numiţi recent, că încă n-au intrat în pâine, încă nu sunt familiarizaţi, mai ales doamna ministru al Muncii, cu problemele pensionarilor, şi de aceea am dori un dialog în primul rând, înainte de a trece la alte acţiuni. Sperăm să reuşim un dialog.

Îi rugăm pe domnul prim-ministru şi pe doamna ministru să ne primească cât mai urgent, ca o primă măsură, să discutăm. I-am făcut aceste adrese pe data de 7 (ianuarie, n.r.). Sperăm ca în maxim două săptămâni să discutăm, pentru că poate dânsa nu cunoaşte exact situaţia”, a declarat vineri, 15 ianuarie, preşedintele UGPR, Toma Neamţu.

Îngrijorări legate de creșterea prețurilor
De asemenea, acesta își explică îngrijorarea față de creșterea prețurilor, în contextul pensiilor înghețate.

„Uniunea Generală a Pensionarilor din România, alături de colegii noştri din celelalte două mari organizaţii mari de pensionari, sunt îngrijorate de preţurile care au crescut şi vor creşte: energia electrică, preţurile la alimente, întreţinerea la bloc, preţurile la carburant, la gaze, etc., şi suntem îngrijoraţi. Nu înţelegem o chestie: foarte bine, s-au îngheţat dar de ce nu îngheaţă şi preţurile? Acest Guvern măcar să ia măsura de a îngheţa preţurile, într-un fel sau altul.

Pensionarii nu înţeleg: ar fi un efort să mărească cu 1% sau 2% pensia în fiecare lună, să ajungem în septembrie deja cu un bagaj de 10%? Noi suntem siguri că în momentul în care se vor mări pensiile, comercianţii, în septembrie, iar vor mări preţurile, pentru că ăsta e năravul, ca să zic aşa. Deci pensionarii au viaţă grea şi avem rugămintea să fim înţeleşi”, a subliniat președintele UGPR.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.