“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATISTIRI

ANUNTUL care a făcut înconjurul lumii si care ii priveste pe TOTI TIGANII – PROPUNERE INEDITA. O vor accepta, oare? ROMANI, ATENTIE!

bucurie tigani

Toti țiganii din străinătate ar putea deveni cetățeni indieni. Declarația, care are șanse sa rămână in istorie, ii aparține ministrului de externe de la New Delhi.

Potrivit oficialului, guvernul indian pregătește recunoașterea întregii comunități de romi, ca parte a diasporei indiene. La noi, reactia nu a ramas fara ecou. „Si noi vrem sa fim indieni!„, spun țiganii români, iar autointitulatul rege international al romilor, Dorin Cioaba, este primul dintre ei.

„Voi sunteti fiii Indiei, care ati migrat si ati trait in conditii grele de-a lungul veacurilor. Marea comunitate de 20 de milioane de tigani traieste in mai mult de 30 de tari si toti sunt urmasi ai strabunilor nostri” – a spus ministrul in cadrul unei intalniri cu delegati ai romilor din toata lumea.

Sushma Swaraj, ministrul indian de Externe: „In Rusia, Bulgaria si Romania, se numesc tigani. Romii au trait, in vremuri de demult, in nordul Indiei. Frati si surori romi, India de azi progreseaza si va asiguram ca va vom sprijini continuu pe voi, fratii si surorile noastre rome.”

Aceste declaratii au facut imediat inconjurul globului.

La Sibiu, autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioaba, a tinut sa marcheze momentul imbracandu-se intr-un costum traditional indian.

Dorin Cioaba, autotintitulatul rege international al romilor: „Intodeauna istoria a aratat faptul ca noi provenim din India. Chiar 30 la suta din limba noastra, a romilor, este indiana.”

La fel si costumele.

„Rosu predomina atat in costumul traditional indian, cat si in al nostru. Ca dovada ca culturile sunt acelasi”, explica el.

Nu toti supusii lui Cioaba ii impartasesc insa entuziasmul.

„Cu ce ne ajuta? Ca nu ne ajuta cu nimic. Nu ne ajuta Romania, daramite India„, spune o femeie.

Romii au migrat spre Europa din nord vestul Indiei incepand cu secolul X. In perioada medievala, erau fie robi, fie mestesugari la multe curti domnesti, inclusiv in Tarile Romane.

Viorel Achim, istoric Institutul de Istorie „Nicolae Iorga”: „In Romania, primii tigani, cum apar in documente, sunt pomeniti in anul 1385. Este o diploma de la domnitorul Tarii Romanesti, Dan I, o donatie catre Manastirea Tismana, unde, intre posesiunile manastirii, sunt pomenite si 40 de familii de tigani.”

In 1993, autoproclamatul imparat al tiganilor, Iulian Radulescu, a facut o calatorie in India, pentru a vedea de unde ar fi venit strabunii sai. Pe drum, a avut trairi… metafizice.

Iulia Radulescu, la geamul vagonului de tren, privind in departare: „O, Doamne, unde ti-ai trimis tiganii? O lunga calatorie, un loc imposibil… Mama India.”

Acum, Mama India pare dornica sa-si recunoasca toti copiii.

Sursa: stirileprotv.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

4 comentarii

  1. daca ii vrea mama india poate sa-i ia, dar pe toti , sa nu mai ramana nici urma de tigan aiciin romania. poate asa vom putea sa ne ducem viata in liniste. daca sunt indieni la origine de ce isi spun rromi?? sa fie indieni pana la moarte si sa traiasca in tara lor.

  2. Lucrez cu indieni, aici in Dubai si pot sa jur ca-s mult mai civilizati si educati decit ciorile de la noi, care n-au nici un Dumnezeu. Aici, ei indienii ,au ridicat Dubaiul asta luxos cu munca ,sudoarea, singele si stradaniile lor. Oameni amariti , cu familii grele acasa , lucreaza aici din greu in caldurile astea cumplite , pe 400-500 dolari/luna din care peste 75% ii trimit lunar celor de acasa .Spalati, civilizati, nu deranjeaza cu nimic foarte FOARTE stricta Politie Emirateza , gata oricind sa trimita acasa in tara lui orice strain, indiferent de culoarea pielii – cu interdictie pe viata – orice recalcitrant si unii indieni sint de 15-20 de ani aici, la munca , ceea ce tiganii din Romania nu ar face ,nici sa-i pici cu ceara, adica sa munceasca in caldurile astea CUMPLITE

  3. Lucrez cu indieni, aici in Dubai si pot sa jur ca-s mult mai civilizati si educati decit ciorile de la noi, care n-au nici un Dumnezeu. Aici, ei indienii ,au ridicat Dubaiul asta luxos cu munca ,sudoarea, singele si stradaniile lor. Oameni amariti , cu familii grele acasa , lucreaza aici din greu in caldurile astea cumplite , pe 400-500 dolari/luna din care peste 75% ii trimit lunar celor de acasa .Spalati, civilizati, nu deranjeaza cu nimic foarte FOARTE stricta Politie Emirateza , gata oricind sa trimita acasa in tara lui orice strain, indiferent de culoarea pielii – cu interdictie pe viata – orice recalcitrant si unii indieni sint de 15-20 de ani aici, la munca , ceea ce tiganii din Romania nu ar face ,nici sa-i pici cu ceara, adica sa munceasca in caldurile astea CUMPLITE

  4. daca ii vrea mama india poate sa-i ia, dar pe toti , sa nu mai ramana nici urma de tigan aiciin romania. poate asa vom putea sa ne ducem viata in liniste. daca sunt indieni la origine de ce isi spun rromi?? sa fie indieni pana la moarte si sa traiasca in tara lor.

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.