ANUNȚUL ȘOC AL COMISIEI EUROPENE LA ADRESA GUVERNULUI! Se cere ca în termen de o lună să se ia măsurile…

Comisia Europeană avertizează Guvernul României, într-o scrisoare, că deficitul va depăși 3% și cere ca în termen de o lună să se ia măsurile necesare pentru readucerea bugetului în ținta realistă de deficit.

Vicepreședintele Comisiei Europene Valdis Dombrivskis și Comisarul pentru Afaceri Economice și Financiare, Pierre Moscovici, au trimis ministrului de Finanțe, Viorel Ștefan, ca până la momentul lansării Prognozei de Primăvară, în aprilie 2017, guvernul ar trebui să anunțe ”credibil” care sunt măsurile menite să readucă deficitul bugetar în țintele Pactului de Stabilitate.

Estimările Comisiei diferă semnificativ de cele ale guvernului în ceea ce privește principalele coordonate ale bugetului de stat pe 2017 și previziunile pentru 2018: pentru 2017, guvernul Grindeanu anunță, de exemplu, un deficit de 2,96% din PIB, în vreme ce Comisia estimează că acesta va atinge 3,6% din PIB, scrie cursdeguvernare.ro.

Citiți și:  Atac fără precedent la adresa Rusiei! Comisia Europeană intervine în conflictul din Ucraina

„De precizat: estimările conținute de Prognoza de Iarnă 2017 sunt făcute în baza cifrelor anului 2016 și, atenție, aplicând principiul ”no policy changing”, adică nimic nu se schimbă.

Actualele formațiuni de guvernământ au modificat deja cadrul fiscal- anumite măsuri fiind luate în considerare de Comisie, și au în programul de guvernare măsuri care vor modifica acest cadru în continuare”, mai scrie sursa citată.

Comisarul Pierre Moscovici a anunțat public, în cadrul unei conferințe de presă organizate cu prilejul lansării raportului ”Semestrului european” – pachetul de iarna privind progresele realizate de statele membre in domeniile social si economic, că a transmis această scrisoare guvernului de la București, fără a oferi detalii suplimentare. (Sursa)

Citiți și:  Toţi românii vaccinaţi trebuie să ştie asta! Bomba zilei despre certificatul verde

VEZI SI: SCANDAL! PSD taie salariile medicilor și asistentelor, între 7,5% si 22,5%, de la 1 martie!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

2 comentarii

  1. …. Theo Man , bați câmpii , nu UE ne-a pus pe butuci , ci nenorociții care s-au cocoțat la butoane .

  2. …. Theo Man , bați câmpii , nu UE ne-a pus pe butuci , ci nenorociții care s-au cocoțat la butoane .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.