“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATIPOLITICA

Am scăpat de dracu și vom da de ta-su? | Există și un lucru pozitiv al numirii scrofulinei la Învățământ: cu ocazia depunerii jurămânului, s-a spălat pe cap cu sapun de casa marca Porcu’, ceea ce e o performanță

ligia deca nou ministru educatie pnl 792705 1

În locul lui Sorin Cîmpeanu la educație va veni Ligia Deca, omul din spatele dezastrului numit „România educată”, apropiată a Comisiei Europene.

După demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcția de Ministru al Educației, PNL a propus-o în locul său pe Ligia Deca, actuala consilieră a președintelui Klaus Iohannis, scrie știripesurse.

Ea a fost nominalizată de către Biroul Politic al PNL, cu doar două abțineri: Florin Cîțu și Florin Roman, precizează sursa citată.

Ligia Deca este născută în 1982 și este doctor în științe politice, titlu acordat în 2016 de către Universitatea din Luxemburg și absolventă a unui program postdoctoral la Colegiul Noua Europă, instituție pe care George Soroș anunța că o va finanța cu 1 miliard de dolari, în 2020.

În perioada 2010-2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionând procesul de organizare a Conferinței miniștrilor educației din statele membre ale European Higher Education Area (aprilie 2012). Procesul Bologna este considerat, de către unii specialiști, groparul învățământului universitar românesc.

Ligia Deca este o apropiată a Comisiei Europene.În 2014, a fost invitată să facă parte din Grupul de Experți „Știința în educație” înființat la inițiativa Comisiei Europene. În perioada 2017-2020, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright în România.

Comentând eventuala sa numire, Silvian-Emanuel Man, președinte de onoare al Ligii Studenților Iași (LS Iași), a spus că ea este omul din spatele proiectului „România Educată”. Conform acestuia, Deca este în spatele falselor dezbateri propuse de Minister pe tema contestatelor proiecte de legi ale educației, anunțate de Sorin Cîmpeanu.

„Ligia Deca este persoana care a stat de la bun început în spatele proiectului „România Educată” și este cea care a creat toate acele așa zise dezbateri, dezbateri fantomă la care a invitat numai acele asociații care au intrat în grațiile Cotroceniului, etc.

Ea este persoana care a stat în spatele decorării lui Sorin Cîmpeanu și a altor persoane, care au diverse legături suspecte în zona serviciilor, se implică în discuția asta cu educația, dar au niște interese foarte precise.

Doamna Ligia Deca ar trebui întrebată cine a scris proiectele de lege, având în vedere criticile din spațiul public care au existat.

Sunt șanse mult mai mari ca legile Educației, în forma în care au fost trasate, să treacă, având-o pe Ligia Deca”, a spus Man, într-un comentariu pe facebook.

El i-a invitat pe părinți să se opună acestor proiecte de legi, care reprezintă transpunerea „experimentului numit România educată”.

Silvian Emanuel Man spune că Deca controlează inclusiv asociațiile de studenți, prin faptul că a fost președinte al ANOSR.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.