Alertă lângă România. Incident la centrala nucleară din Zaporojie. Sunt MORTI si RANITI

Luni, 18 iulie 2022, a avut loc un incident la centrală nucleară din Zaporojie, cea mai mare din Europa. Potrivit primarului din Enerhodar (oraș din nord-vestul regiunii Zaporojie), câteva persoane au ajuns de urgență la spital, iar alți oameni au decedat.

A avut loc un nou incident la centrala nucleară din Zaporojie
Primarul din Enerhodar, Dmytro Orlov, a anunțat că mai multe persoane au decedat și cel puțin nouă soldați ruși au fost grav răniți într-un incident produs luni la centrala nucleară din Zaporojie. Acesta nu a specificat cum s-a produs incidentul.

Potrivit spuselor sale, soldații ruși „au fost transportați de urgență la spitalul orașului cu răni de diferite grade de gravitate. Unii au fost spitalizați, iar o persoană se afla la terapie intensivă”.

„Există, de asemenea, persoane decedate, dar nu putem da numărul lor exact în acest moment”, a completat Dmytro Orlov, relatează CNN.

Citiți și:  Situaţie extrem de tensionată la centrala nucleara de la Zaporoje. Rușii lansează rachete de la adăpostul centralei

Amintim faptul că, zilele trecute, armata rusă a desfășurat lansatoare de rachete pe situl centralei nucleare Zaporojie, considerat cel mai periculos loc din Europa la ora actuală.

Armata Rusiei a desfășurat lansatoare de rachete pe situl centralei nucleare Zaporojie
Șeful Energoatom (Compania Națională de Generare a Energiei Nucleare a Ucrainei), Petro Kotin, a transmis vineri că armata rusă a desfăşurat lansatoare de rachete pe situl centralei nucleare Zaporojie, cu care loveşte în raionul Nikopol.

„Ocupanţii ruşi au instalat sisteme de tiruri de rachete pe teritoriul centralei nucleare Zaporojie şi de acolo lovesc raionul Nikipol. Situaţia este extrem de tensionată şi tensiunea crește pe zi ce trece. Ocupanţii îşi aduc acolo maşinăriile, inclusiv sistemele de rachete cu care au lovit deja peste râul Nipru şi pe teritoriul Nikopol”, a precizat Petro Kotin, relatează agenția de presă AFP.

Citiți și:  Situaţie extrem de tensionată la centrala nucleara de la Zaporoje. Rușii lansează rachete de la adăpostul centralei

„Ei controlează situl. Echipamente grele, ocupanţi şi camioane încărcate cu armament şi explozivi rămân staționate pe situl centralei”, a adăugat el, considerând „insuficientă” presiunea pentru a îi face să plece. În acest sens, el a criticat dur Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).

Maksym Shevchuk, directorul adjunct al Agenției de Stat pentru Managementul Zonei de Excludere din Ucraina, a spus vineri că centrala nucleară de la Zaporojie este cel mai periculos loc din Europa la ora actuală. El a spus atunci că Agenția Internațională pentru Energie Atomică ar trebui să pună presiune pe Vladimir Putin să își retragă trupele militare din perimetrul centralei, având în vedere că securitatea acesteia se află în pericol.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.