“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

News alert. Centrala nucleară Zaporojie a fost deconectată de la rețeaua nationala de electricitate

zapo

Centrala nucleară Zaporojie a fost deconectată de la rețeaua de electricitate, a anunțat, joi, operatorul energetic national din Ucraina, citat de agenția France Presse.

Anterior, ministerul rus al Apărării a transmis că au fost semnalate întreruperi de curent în zone ale regiunilor Zaporojie și Herson, aflate parțial sub ocupație rusă.

Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a acuzat partea ucraineană că a efectuat tiruri cu armament greu asupra centralei în ultima zi.

Aceste evoluții vin în contextul în care Rusia și Agenția Internațională pentru Energie Atomică discută detaliile unei vizite a inspectorilor agenției Națiunilor Unite la acest obiectiv nuclear.

Un oficial ucrainean a anticipat ce vor să facă rușii la Zaporojie
Petro Kotin, șeful companiei energetice nucleare din Ucraina a declarat publicației britanice The Guardian că Rusia a conceput un plan de deconectare a centralei nucleare de la Zaporojie de la rețeaua națională de electricitate ucraineană, cu riscul unei pene catastrofale a sistemelor de răcire.

Potrivit lui Kotin, inginerii ruși au întocmit planul în temeiul gestionării situațiilor de urgență, pentru cazul în care luptele în perimetrul centralei întrerup conexiunile electrice.

“Ei au prezentat planul lucrătorilor de la centrală, iar aceștia ni l-au comunicat nouă. Condiția prealabilă pentru acest plan este deteriorarea gravă a tuturor liniilor care leagă centrala nucleară de sistemul ucrainean.

Tocmai au început să facă asta, au început bombardamentele, doar pentru a elimina aceste linii electrice”, a spus el, conform sursei citate.

De mai multe săptămâni, Moscova și Kievul se acuză reciproc pentru bombardarea obiectivului nuclear de la Zaporojie.

Sursa: antena3.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.