“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALSTIRI

ALERTA la GRANITELE ROMANIEI: Rusii anunta RADIOACTIVITATE IMENSA după un posibil incident nuclear

radioaac

Serviciul de meteorologie al Rusiei, Rosgidromet, confirmă existența unei concentrații ”extrem de mari” de izotopi radioactivi de Ruteniu 106 descoperite în mai multe regiuni ale țării la sfârșitul lunii septembrie, confirmând astfel rapoarte europene realizate în această lună, anunță publicația britanică The Guardian.

”Eșantioane analizate la stațiile de monitorizare Argayash și Novogorny au relevat prezența izotopilor de Ru-106”, între 25 septembrie și 1 octombrie, a anunțat astăzi Rosgidromet.

Cea mai mare concentrație de izotopi radioacțivi Ru-106 a fost înregistrată în Argayash, localitate situată în regiunea Chelyabinsk din sudul Uralilor, care a depășit norma de poluare de 986 de ori, a precizat instituția.

VEZI SI: CHINEZII ne vor DISTRUGE pe toti: BARAJUL care sfideaza orice lege a PAMANTULUI, o amenintare reala

Greenpeace Rusia a cerut luni Rosatom ”să deschidă o cercetare amănunțită a incidentelor de la Mayak și să publice rezultatele acestor cercetări”.

“Greenpeace va trimite o sesizare procurorilor, dolicitând deschiderea unui dosar în legătură cu o eventuală tentativă de mușamalizare a unui incident nuclear”, se mai afirma în declarația emisă luni de Greenpeace Rusia.

Pe data de 9 noiembrie, Institutul Francez pentru Radioprotecție și Securitate Nucleară (IRSN) a anunțat că a detectat Ruteniu 106 în Franța, în perioada 27 septembrie-13 octombrie.

Potrivit institutului francez, sursa poluării a fost foarte probabil de un accident produs între Volga și Urali, cu precizarea că concentrația măsurată în Europa de izotopi radioactivi nu este de natură să pună în pericol sănătatea populației.

La momentul anunțului, compania rusă Rosatom a anunțat că ”nivelul de radiații înregistrat în jurul tuturor obiectivelor aparținând infrastructurii nucleare din Rusia se află în limite normale”. (sursa)

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.