“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALSTIRI

ADEVĂRUL IESE LA IVEALĂ: ONU acuză Israelul de CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII. Situația în Fâșia Gaza este dramatică

4050051 885847255 jpg
Palestinian children wounded in Israeli strikes are brought to Shifa Hospital in Gaza City on Wednesday, Oct. 11, 2023. (AP Photo/Ali Mahmoud)

Aproximativ 1 milion de persoane din Fâșia Gaza trăiesc în “condiții din ce în ce mai grele”, pe fondul lipsei de resurse esențiale, a declarat joi Biroul ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA).

Gaza se află sub o pană totală de electricitate pentru a noua zi consecutiv, rezervele de alimente și apă sunt din ce în ce mai puține, iar spitalele sunt în pragul colapsului, a precizat ONU

“Producția de apă din sursele municipale de apă subterană este la mai puțin de cinci la sută din nivelul de dinaintea ultimei crize. Lipsa de combustibil, insecuritatea și deteriorarea drumurilor au dus la oprirea operațiunilor de transport a camioanelor de apă în majoritatea zonelor”, a precizat OCHA.

Sănătatea nutrițională se deteriorează pe fondul “aprovizionării extrem de limitate cu apă, crescând riscul de deshidratare și determinând oamenii să consume apă improprie pentru băut”, a mai spus OCHA.

De asemenea, biroul a subliniat că stocurile comerciale de produse alimentare esențiale din magazine vor mai dura “doar câteva zile”.

ONU acuză Israelul de crime împotriva umanității
Separat, experții ONU au făcut apel la încetarea focului într-o declarație a procedurilor speciale ale Consiliului pentru Drepturile Omului.

“Distrugerea intenționată și sistematică a locuințelor și infrastructurii civile, cunoscută sub numele de “domicidare”, și tăierea apei potabile, a medicamentelor și a alimentelor esențiale este în mod clar interzisă de dreptul penal internațional”, potrivit declarației.

“Tragem un semnal de alarmă: Există o campanie în curs de desfășurare a Israelului care are ca rezultat crime împotriva umanității în Gaza. Având în vedere declarațiile făcute de liderii politici israelieni și de aliații lor, însoțite de acțiuni militare în Gaza și de escaladarea arestărilor și a crimelor în Cisiordania, există, de asemenea, riscul unui genocid împotriva poporului palestinian”, au declarat experții.

Trecerea Rafah nu se deschide
În ciuda aşteptărilor că graniţa dintre Egipt şi Gaza se poate redeschide vineri pentru a permite ca ajutorul umanitar vital să intre în Fâșia Gaza, trecerea de la Rafah va rămâne probabil închisă şi livrarea ajutoarelor se amână, potrivit CNN, informează News.ro.

Mai multe surse au declarat joi pentru CNN că nu se mai aşteaptă ca punctul critic de trecere de la Rafah să se deschidă vineri pentru un prim convoi de ajutoare.

CNN citează mai multe surse, inclusiv una familiarizată cu discuţiile pe această temă dintre Israel, Egipt şi Statele Unite, care spune că situaţia este “volatilă”.

“Nu aş paria că acele camioane vor trece mâine (vineri – n.r.)”, a spus sursa citată.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.