“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICAL

A IESIT LA IVEALA! Bill Gates a oferit mass-mediei 250 de milioane de dolari pentru a-l promova ca expert în domeniul pandemiei și vaccinurilor

gts
Atentie, acest articol a fost tradus in mod automat de Google Translate (sursa o aveti la final):

Acum știm de ce mass-media obișnuiește să-l promoveze în mare măsură pe neomarxistul Bill Gates ca o „autoritate” în domeniul virologiei, vaccinurilor și pandemiilor – fundația sa „caritabilă” a cumpărat acea acoperire pozitivă a presei prin granturi acordate acestor puternici giganți mass-media: 250 de milioane de dolari oferiti trusturilor importante.

Numeroase puncte de presă și organizații jurnalistice importante care dețin Fundația Gates de stânga ca autoritate în domeniul sănătății publice sunt de fapt parțial finanțate de acea fundație, potrivit unui raport din Columbia Journalism Review.

Tim Schwab al CJR a scris că „a examinat aproape 20.000 de subvenții caritabile pe care le-a acordat Fundația Gates până la sfârșitul lunii iunie și a găsit mai mult de 250 de milioane de dolari către jurnalism”, cu destinatari, inclusiv National Public Radio, BBC, NBC, National Journal, Guardian, Gannett (care deține USA Today și diferite ziare regionale importante), Fundația Națională a Presei și alte publicații, companii media, fundații de jurnalism și organizații caritabile legate de mass-media.

Și, în timp ce un raport din 2016 al American Press Institute (de asemenea, beneficiarul unui Gates) a insistat „există puține dovezi că finanțatorii insistă sau au vreo revizuire editorială”, analiza CJR a identificat mai mulți indicatori contrari.

Schwab spune că a găsit „sute” de articole NPR care acoperă în mod favorabil proiectele Gates Foundation și Gates, cu un exemplu particular de poveste în care „fiecare expert citat este conectat la Fundația Bill & Melinda Gates” (articolul a notificat cititorii despre sprijin financiar, iar NPR a insistat că „nu a fost un factor în motivul sau modul în care am făcut povestea”).

Banii fundației pot fi simțiți cel mai puternic, totuși, în elevarea fundației Gates de către mass-media ca o voce de autoritate pe COVID-19, în ciuda lipsei unui fundal în știința medicală a gigantului software Bill Gates.

„PolitiFact și USA Today (conduse de Poynter Institute și, respectiv, de Gannett – ambele au primit fonduri de la Fundația Gates) și-au folosit chiar platformele de verificare a faptelor pentru a apăra Gates de„ teoriile conspirației false ”și„ dezinformarea ””. Schwab a remarcat, „ca și ideea că fundația are investiții financiare în companiile care dezvoltă vaccinuri și terapii covide. De fapt, site-ul fundației și cele mai recente formulare fiscale arată clar investițiile în astfel de companii, inclusiv în Gilead și CureVac. ”

Fără a aborda specificul CJR, Fundația Gates a răspuns publicației declarând pur și simplu că „contestă cu tărie” orice sugestie conform căreia „cele mai respectate puncte de jurnalism din lume” și-au „compromis integritatea și independența”.

Articol tradus cu Google Translate de pe Life Site News. Mai multe detalii aici.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.