Noi restricţii, după „explozia” de cazuri de sâmbătă. Autorităţile au spus ce NU mai au voie să facă românii

Raed Arafat, criminalul Poporlui Roman

Autorităţile au decis noi restricţii, după “explozia” de cazuri de sâmbătă. Raed Arafat a spus ce NU mai au voie românii să facă

Arafat a declarat, sâmbătă, că în localităţile în care se înregistrează o incidenţă de peste şase cazuri de SARS-CoV-2 la mia de locuitori, purtarea măştii va fi obligatorie în aer liber, dar că vor exista şi anumite excepţii.

Noi restricţii au fost aprobate, sâmbătă, în forma trimisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Care sunt noile restricţii?

„HG de modificare a hotărârii de prelungire a stării de alertă, aprobată azi va permite desfăşurarea unor activităţi doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau dacă au trecut 10 zile de la schema de vaccinare”, a anunţat, sâmbătă, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Iată restricţiile:

-Masca, obligatorie și în spațiile deschise
-Evenimente private- nunti, botezuri etc- doar pentru cei vaccinați și trecuți prin boala, cu max. 200 de invitați
-Carantină de noapte in weekend, valabila pentru cei nevaccinati
-Program redus la magazine
-Școlile rămân deschise indiferent de rata de infectare

Citiți și:  Lucian Bode, anunt SOCANT: Raed Arafat s-a IMPLICAT PERSONAL în scandalul Șoșoacă!

Masca de protecție va fi obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise în localitățile în care rata de infectare este de peste 6 la mie, potrivit noilor măsuri adoptate sâmbătă de Guvern.

Pe de altă parte, secretarul de stat Raed Arafat a anunțat în briefingul de presă că vor fi și excepții, daând ca exemplu activitățile sportive în parc. Mai multe excepții de la obligația purtării măștii ar urma să fie decise luni prin ordin comun al Ministrului Sănătății și Ministrului Afacerilor Interne.

„La peste 6 la mie masca va fi obligatorie, dar vor fi si exceptii la anumite activități.

Asta veti vedea luni când se va emite ordinul Ministrului Sănătății și Ministrului Afacerilor Interne care vor stabili și excepțiile, unde nu se poartă – de exemplu dacă sunt activități sportive în parc, undeva, acolo nu se va purta, dar în zonele aglomerate unde este risc de infecție va fi obligatorie. Sperăm că ordinul să apară în cadrul zilei de luni”, a declarat sâmbătă Raed Arafat.

Citiți și:  Şoc total pentru români! ANUNTUL lui Arafat

Bucureştiul a depăşit rata de 8 la mie

Rata de infectare cu coronavirus a crescut la București și depășește, astăzi, 8 la mie. Mai exact, incidența în Capitală a ajuns la 8,28.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat joi Hotărârea nr. 76 prin care ministerele Educaţiei şi Sănătăţii sunt abilitate să modifice ordinul comun astfel încât elevii să poată participa fizic la cursuri şi după depăşirea ratei de infectare cu SARS-CoV-2 de 6 la mia de locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *