40 de tigani din Romania au comis timp de 12 ani jafuri de aproape un milion de euro, în Spania

40 de tigani au comis timp de 12 ani jafuri de aproape un milion de euro, în Spania. Toţi erau angajaţi legal în agricultură, iar 17 dintre ei au fost arestaţi. Ceilalţi 23 sunt cercetaţi sub control judiciar.

Garda Civilă spaniolă a anunţat că a destructurat una dintre cele mai numeroase, mai bine organizate şi mai longevive reţea de infractori, toţi tigani, fiind reţinute în faza iniţială a anchetei 81 de infracţiuni pe numele acestora.

40 de tigani rezidenţi în provincia Sevilla, toţi angajaţi cu forme legale în agricultură, au dat lovitură după locitură în ultimii 12 ani, din 2006 încoace, de când reţeaua a fost constituită. Cei 40 călătoreau peste tot în Andaluzia, jefuiau la comandă sau înţelau. Ei lucrau la colectarea produselor din mediul rural, fiind extrem de bine organizaţi.

Citiți și:  Președintele Europol: Politicienii își cumpără voturi cu bani de la clanurile de interlopi

La percheziţii, au fost confiscate 8 autovehicule, o parte dintre ele furate, produse pesticide si biocide. Liderul grupului, unul dintre cei arestaţi, era un tigan care legal se ocupa cu recrutarea de personal din ţară pentru domeniul agricol din Spania.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

nicio vizualizare
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile