“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERALNOUTATI

1984. Atentatul maghiar de la Sfântu Gheorghe. Un copil ucis. Fotografii în premiera natională

copil-blurat-1

Alerta este imensa : Securitate, Militie, aparatul de partid. Vestea ajunge pina la Comitetul Central. Personal pina la Nicolae Ceausescu. Pe statuia lui Mihai Viteazul din centrul orasului Sfantu Gheorghe, sub saua calului, un extremist maghiar amplaseaza o bomba.

Nimeni nu a stiut nimic. Pina cind un copil curios care se juca prin zona statui cu mingea vede pachetul exploziv pe statuie. Din curiozitate se apropie si atinge dispozitivul. O explozie devastatoare are loc. Copilul este ucis pe loc. Trupul sau sfartecat ingrozeste locuitorii, dupa socul bubuiturii. Tipete, groaza, alerta maxima.

Genistii constata ca bomba era una artizanala, compusa dintr-un mecanism cu ceas, percutor mecanic, capsa detonanta si explozibil.Copilul ucis era si el de etnie maghiara. Ca si autorul atentatului, pe care Securitatea l-a identificat dar nu l-a mai prins niciodata. Toata lumea stia ca a fugit in Ungaria. Nici un comunicat oficial n-a fost dat de autoritatile comuniste.

picior-blur-480x269

Va prezint azi in premiera nationala fotografiile atentatului terorist din primavara lui 1984 de la Sfantu Gheorghe. Imaginile sunt din arhiva serviciilor secrete romanesti, care pastreaza si dupa 30 de ani astfel de marturii groaznice ale terorismului.

Fac acest demers jurnalistic pentru a intelege ca pe linga organizatii teroriste, oricand un nebun singuratic, cu ceva pricepere in domeniul electronicii si al explozivilor, poate ucide vieti nevinovate. Regret sincer daca vor fi persoane afectate emotional de imaginile difuzate, am avut si eu aceleasi trairi. De aceea le-am blurat in partile cele mai sensibile. Adevarul insa trebuie spus pentru a invata din el pentru prezent si viitor. Parintii acestui copil nevinovat traiesc si azi cu drama ca dupa 31 de ani, cel ce le-a ucis copilul nu a fost prins si condamnat. Majoritatea cetatenilor de etnie maghiara din Romania este respectabila si cu siguranta nu aproba astfel de orori si manifestari extremiste. Dovada ca un copil din comunitatea lor a fost ucis de bomba pusa de un conational, confom NapocaNews.ro.

STATUIA1-480x269

VEZI SI: România e în stare de ȘOC: Anunțul venit de la SRI după ATENTATUL CU BOMBĂ dejucat

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

3 comentarii

  1. Cine și când a stabilit că atentatul era realizat de o anumită persoană având etnie maghiară? Doresc să se specifice numele și prenumele inculpatului, respectiv actul legal prin care s-a stabilit această calitate!

  2. Numele si prenumele celui care a comis atentatul, respectiv actul legal prin care s-a stabilit acest lucru!

    1. eu zic sa pui doua semne de exclamare , poate asa esti convingator. Multa sanatate din cauza mea!!

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.