Ce caută Viktor Orban în fotbalul românesc. Azi merge la inaugurarea unui alt stadion construit de maghiari în România

Viktor Orban a fost cel mai important oaspete la Sfântu Gheorghe, la victoria lui Sepsi din Conference League, 3-1 cu Olimpija Ljubljana. Premierul maghiar va participa azi și la inaugurarea stadionului celor de la Csikszereda.

Primul succes al lui Sepsi în cupele europene, 3-1 cu Olimpija Ljubljana în Conference League, a fost urmărit și aplaudat și de Viktor Orban.

Premierul Ungariei a fost invitatul de marcă al serii, deși lângă el s-au mai aflat câteva nume importante: Marco Rossi, selecționerul naționalei vecie, Kelemen Hunor, patronii de la Topola și Dunajska Streda, Cornel Șfaițer sau Eduard Novak.

Cu fularul covăsnenilor la gât, Orban a fost întâmpinat la intrarea în stadion de Laszlo Dioszegi, patronul formației din Sfântu Gheorghe. Dar și de câteva sute de suporteri, dornici să dea mâna cu „artizanul” proiectului Sepsi.

Mesajul lui Viktor Orban, după ce a fost în centrul atenției la meciul lui Sepsi: „Hai, maghiarilor! E minunat să fim din nou împreună!”

Mesajul lui Viktor Orban, după ce a fost în centrul atenției la meciul lui Sepsi: „Hai, maghiarilor! E minunat să fim din nou împreună!”
Cu aplauze și imnul secuiesc la final
Intrat în stadion, Orban a fost aclamat la scenă deschisă de cei 7.500 de oameni prezenți. A dat mâna cu câțiva dintre suporteri, cei apropiați de zona VIP, acolo de unde a urmărit partida. Apoi s-a bucurat în momentul în care tot stadionul a intonat un cântec maghiar, cunoscut de fanii lui Sepsi.

Nici la final n-a scăpat de „baia” de mulțime. A fost așteptat până la miezul nopții de o mulțime mare de oameni la ieșirea din stadion.

L-au aplaudat la scenă deschisă, totul spre bucuria echipei video care l-a urmărit peste tot. Mai mult, în momentul interviului reporterului GSP cu patronul lui Sepsi, echipa media a premierului maghiar a filmat și a înregistrat interviul.

„Nu vor mai fi investiții”
„Domnul Orban a fost la meci, ne-a felicitat. N-am negat niciodată că Guvernul Ungariei ne-a făcut stadionul, mai ales că au fost la Tușnad, la acea tabără de vară. Aproape tot Guvernul Ungariei a fost la meci. E un lucru firesc, datorită lor discutăm azi despre acest stadion superb”, a zis Dioszegi pentru GSP.

Merge și la Ciuc
Astăzi, în jurul orei 18:00, Viktor Orban are programată o vizită și la Miercurea Ciuc, la inaugurarea stadionului celor de la Csikszereda, un alt proiect susținut aprig de la Budapesta. Premierul maghiar va asista la un amical între naționala U18 a Ungariei și o selecționată a Ținutului Secuiesc.

Deocamdată, probabil doar aceste două locații rămân investițiile Ungariei în fotbalul românesc, criza financiară oprind fluxul de imagine pe care Orban și l-a creat în România, Serbia și Slovacia:

„Nu vor fi investiții mai mari! Nu e un an bun pentru investiții. Toată Europa suferă. Dar măcar să menținem ceea ce am construit”, a mai spus Dioszegi.

Ce ne-au spus cei din Ungaria? Ne-au felicitat, normal, pentru victorie, ne-au lăudat echipa, altceva ce puteau să spună? Le place cum funcționează lucrurile.

Sunt dezamăgit, nu pot să ascund, că nu am fost transmiși la tv. Probabil că la Ljubljana vor veni și televiziunile, văzând că noi jucăm un fotbal frumos. Am făcut o imagine bună României-Laszlo Dioszegi, patron Sepsi

E foarte ciudată această imagine. Premierul Ungariei să vină în România și să încurajeze o echipă din România… Eu sunt un apolitic, nu vreau să intru în aceste discuții, dar o situaţie similară nu cred că s-ar putea întâmpla în Ungaria
– Florin Răducioiu, la Orange Sport

Sursa: gsp.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *