SOCIETATE

Alertă GENERALA în România! Bătrânii sunt ținta predilectă a tiganilor. Cum să-ți aperi părinții sau bunicii

artxx

Doi tigani s-au prezentat ca angajați ai unei firme de dezinsecție, cerând unor bătrâni din Sfântu Gheorghe anumite sume de bani pentru efectuarea lucrărilor.

Oamenii în vârstă, ținta unui nou mod de înșelătorie. O femeie în vârstă de 86 de ani din municipiul Sfântu Gheorghe, a plătit suma 60 de lei la doi bărbați care s-au prezentat drept angajați ai unei firme de deratizare. Aceștia au intrat în casa femeii , spunând că îi vor face lucrări de dezinsecție și i-au dat o chitanță aparent falsă în schimbul celor 60 de lei pe care i-au cerut.

Femeia locuiește într-un bloc de apartamente de pe strada Grigore Bălan, în zona Consic, și era singură atunci când cei doi bărbați au bătut la ușa locuinței ei. Rudele bătrânei spun că ea are probleme cu vederea, motiv pentru care nu putea vedea clar actele pe care cei doi așa-ziși angajați ai firmei de deratizare i le-au arătat.

„Au intrat în casă doi bărbați îmbrăcăți bine, în civil, politicoși, aveau aproximativ 45-50 de ani. Au spus că sunt de la deratizare, unul dintre ei avea o pompă și s-a dus direct în baie, celălalt avea în mână o mapă cu documente și o ținea de vorbă pe soacră mea, dar ea nu vede bine. Ea le-a spus că de 50 de ani de când locuiește acolo n-a venit nimeni să controleze sau să facă deratizare. Au făcut o scurtă inspecție, au cerut 60 de lei, i-au dat o chitanță pe care nu scrie nimic, apoi s-au dus cu un etaj mai sus la un alt bătrân, care era și el singur acasă. Omul le-a dat voie să intre, dar le-a spus că nu are bani să le plătească. E interesant că au plecat fără prea mult scandal”, a declarat nora femeii păgubite.

Rudele femeii cred că cei doi așa-ziși angajați ai firmei de deratizare au vrut să vadă dacă în locuință se aflau obiecte de valoare pe care le poată fura.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Radu Stroe a precizat că poliţiştii covăsneni s-au autosesizat şi fac cercetări în acest caz.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Ne confruntăm cu CENZURA pe Facebook. Dacă dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.