“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Zi CRUCIALA. Ce DECIZIE va lua Iohannis? Este in joc viitorul Romaniei

Iohannis

„Urmează să mergem la preşedintele României cu două variante (n.r. de premier)”, a declarat liderul social-democraților Marcel Ciolacu. Luni, 15 noiembrie, Consiliul Politic Național al PSD se va reuni, la ora 11.00, la sediul central al partidului pentru a discuta ultimele detalii din programul de guvernare pe care îl negociază cu PNL.

În urmă cu o săptămână au început oficial negocierile dintre PNL și PSD pentru formarea unei majorități parlamentare care să susțină învestirea unui nou Executiv. De-a lungul celor șapte zile, mai multe nume au fost vehiculate pentru funcția de premier. PSD și PNL ar urma să dea câte un premier la un interval de doi ani de zile.

Anterior, în contextul unor declarații pe tema rectificării bugetare, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, și-a exprimat speranța ca în săptămâna 15-21 noiembrie România să aibă un nou Guvern. „Rectificarea bugetară, sperăm că la începutul săptămânii viitoare să fie ori trecută printr-un guvern nou, ori prin Parlament. (Adică sperați să avem un Guvern?) Eu așa sper. Și cred că suntem oameni responsabili și trebuie să ajungem la (n.r. o soluție).”, a mai spus Marcel Ciolacu, după a doua întâlnire cu PNL.

Taxarea averilor de lux și creșterea veniturilor românilor
În această săptămână urmează să fie prezentate în spațiul public și pachetele privind pensiile, alocațiile și salariile, alături de impactul bugetar care ar urma să fie suportat după majorările anunțate. Președintele PNL, Florin Cîțu, a vorbit despre creșterile ce urmează a fi aplicate.

„Am agreat că vor creşte şi pensiile, vor creşte şi alocaţiile, şi investiţiile. (…) Trebuie să calculăm impactul. La pensii am discutat despre o creştere mai mare de 7%, dar trebuie să vedem impactul, cât ne putem permite. Rămâne legea în vigoare (la alocaţii – n.r.), cu câteva modificări. Majorările – de la 1 ianuarie. (…) Cota unică rămâne”, a afirmat Florin Cîțu.

În ceea ce privește taxarea averilor de lux, liderul Marcel Ciolacu a spus că aceasta va fi inclusă în legea bugetului și nu va afecta veniturile clasei medii a românilor. „Este o discuţie pe această taxă. Noi o susţinem în continuare. Este o taxă pe activele de lux şi pe venituri excepţionale. (…) Nu trebuie să îl definesc eu (luxul – n.r.). E definit prin lege. De obicei, anumite produse au acciză. Acele produse care au acciză sunt de lux. Nu este niciun prag stabilit. Urmează să stabilim aceste praguri – fiindcă toate lucrurile sunt legate – în funcţie de pachetul de muncă”, a spus liderul PSD.

PSD merge la Iohannis cu două variante de premier
De asemenea, Marcel Ciolacu a transmis că PSD va merge la Klaus Iohannis cu două variante de premier, decizia finală revenindu-i șefului statului. „Urmează să mergem la preşedintele României cu două variante şi să stabilim. Ştiţi foarte bine că preşedintele României este îndreptăţit, prin Constituţie, să desemneze primul ministru. (…) Este varianta, prima – prin rotaţie, preşedinţii celor două partide. Vom vedea şi varianta agreată de către preşedinte. (…) Eu aş dori ca fiecare să ne respectăm atribuţiile constituţionale pe care le avem. Asta este abordarea pe care eu o am”, a spus Marcel Ciolacu, în contexul întâlnirii Consiliului Național al PSD de luni, 15 noiembrie.

De altfel, președintele PNL, Florin Cîțu, a susținut că cele două partide care negociază programul de guvernare vor propune mai multe variante din cadrul ambelor partide pentru ocuparea funcției de prim-ministru. „În ceea ce priveşte premierul, noi am discutat, vom merge la domnul preşedinte cu câteva variante şi apoi vom veni şi le vom anunţa public”, a declarat Florin Cîțu.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.