Zelenski s-a dezlănțuit! Amenintari DURE la adresa rusilor

Kievul va abandona negocierile cu Moscova, în cazul în care ruşii îi ucid pe combatanţii din oţelăria Azovstal, care apără Mariupolul, sau dacă are loc vreun referendum la Herson, ameninţă sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la metroul din Kiev, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

”Dacă cei care opun rezistenţă la Mariupol sunt ucişi sau dacă are loc refrendumul la Herson, atunci Ucraina va ieşi din procesul de negociere”, ameninţă şeful statului ucrainean, în contextul în care deschiderea unor culoare umanitare în acest port din sud-estul Ucrainei se află în centrul unor negocieri între Kiev şi Moscova.

”Nu suntem pregătiţi să deblocăm militar asediul la Mariupol”, recunoaşte Zelenski. ”Le spun oamenilor care locuiesc în orăşele, în regiunea Herson: «nu trebuie să-i ajutăm pe ocupanţi»”, subliniază el. Kievul acuză Rusia de faptul că vrea să organizeze un fals referendum de independenţă în regiunile ucrainene Herson şi Zaporijjea, pe care ruţiile ocupă, în sudul Ucrainei.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *