“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Zelenski a luat decizia: Kievul a retras cetățenia mai multor români

lovitura vladimir putin ordin zelenski un milion de oameni 778284

Președintele ucrainean a anunțat o serie de sancțiuni care vizează „elita de la conducerea Rusiei”, dar și alți cetățeni din Rusia și România. Este vorba despre membri ai Consiliului de Securitate al Rusiei, ai Consiliului Federației din Rusia, deputați ai Dumei de Stat a Rusiei, dar și nu numai.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunţă sancţiuni pentru peste 600 de persoane din „elita de la conducerea Rusiei”, inclusiv membri ai Dumei de Stat din Rusia.

„Elita din Rusia”, sancționată de Volodimir Zelenski
„O decizie importantă a Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei a fost luată astăzi. Sancțiunile au fost aplicate pentru 606 persoane care fac parte din elita de conducere a Rusiei. 28 de membri ai Consiliului de Securitate al Rusiei, 154 de membri ai Consiliului Federației din Rusia, 424 de deputați ai Dumei de Stat a Rusiei.

Cu toții sunt responsabili pentru acest război, pentru teroarea împotriva poporului nostru. Și niciunul dintre ei nu va evita responsabilitatea – este doar o chestiune de timp. Am luat deja unele dintre măsurile juridice, diplomatice și politice necesare pentru această responsabilizare a lor. De asemenea, luăm toate celelalte măsuri în mod deliberat”, a declarat președintele ucrainean, potrivit Ukrinform.

Totodată, preşedintele Ucrainei a arătat că Serviciul de Securitate din Ucraina a desfăşurat o „operaţiune importantă”, referitoare la activitatea unor persoane supuse sancţiunilor pe teritoriul ţării. Zelenski a explicat că Ucraina nu va permite contrabandiștilor și rețelelor criminale să-și desfășoare activitatea pe teritoriul său.

Români, printre persoanele sancționate de Kiev
De menționat că, printre cei sancționați se află și persoane din România, după cum a precizat președintele ucrainean. În cazul tuturor s-a luat decizia de retragere a cetățeniei ucrainene. De asemenea, funcționarii vamali care i-au ajutat au fost la rândul lor sancționați prin înlăturarea din funcție.

„Astăzi, o operațiune importantă a fost efectuată de către Serviciul de Securitate al Ucrainei – cu privire la activitățile unor persoane care fac obiectul unor sancțiuni pe teritoriul țării noastre. Am subliniat în repetate rânduri: în Ucraina nu va fi loc pentru contrabandiști și rețele criminale. Se pare că unii dintre ei nu au înțeles. Ei bine, vor înțelege.

Funcționarii vamali care i-au ajutat pe contrabandiști, inclusiv conducerea, au fost înlăturați din funcție și vor primi un răspuns legal pentru toate acțiunile lor ilegale.

În ceea ce privește persoanele care fac obiectul sancțiunilor, care au și cetățenie străină, în special rusă și română, pe baza propunerii Serviciului de Securitate al Ucrainei și în conformitate cu normele legislației în vigoare, am luat decizia de a le retrage cetățenia ucraineană acestor persoane”, a mai declarat Volodimir Zelenski.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.