Vom ajunge într-o Românie a ungurilor şi a ţiganilor

tigani-unguri
Tiganii se declară împotriva autonomiei Ţinutului Secuiesc, pe care o cer reprezentanţii etnicilor maghiari din România. Liderii partidului tiganilor „Pro Europa” din Transilvania spune că dacă s-ar pune în aplicare proiectul UDMR, Harghita, Mureş şi Covasna îşi vor pierde legitimitatea, cultura şi tradiţiile, scrie Yahoo News.

„Mai multe organizaţii, ONG-uri, dar şi organizaţia gaborilor cu pălărie, care sunt majoritatea în judeţul Mureş, ne opunem acestui proiect lansat de UDMR. În cele trei judeţe din Ţinutul Secuiesc locuiesc cam 50-60.000 de tigani”, a declarat liderul regional din Transilvania al „Pro Europa”, Aurel Pascu.

De asemenea, tiganii spun, că vor avea şi ei aceeaşi cerere ca UDMR. „Vom cere şi noi o autonomie la nivel de ţară. Concluzia va fi că vom ajunge într-o Românie a ungurilor şi a ţiganilor. Probabil că tiganii şi cu maghiarii vor decide prezidenţiabilul în România. Preşedintele va arăta ca Obama, probabil că jumătate verde, jumătate negru”, a declarat ironic Pascu.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

Reprezentanţii „Pro Europa” anunţă vă vor trimite un document oficial prin care vor contesta proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc.

Redactia Nationalisti.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

2 comentarii

  1. doru degeratu

    atunci si noi , minoritatea romaneasca vom cere autonomie ! ura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.