Victorie DE RASUNET pentru Marcel Vela si Raed Arafat

Marcel Vela, fost ministru de Interne, în prezent senator PNL, a anunțat, vineri, în Ajunul Crăciunului, că a dus la bun sfârșit un proiect începute în urmă cu 13 ani.

Fostul șef al Internelor și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, au asistat la inaugurarea Punctului de Operare Aeromedical pentru salvare montană Caransebeș.

Marcel Vela spune că Punctul de Operare din Caransebeș este dotat cu unul dintre cele mai performante elicoptere SMURD din România, Airbus H 135.

El a dezvăluit că elicopterul va fi deservit de 8 medici, 5 asistenți și de „întregul personal militar care va asigura funcționarea și mentenența aparatului de zbor”.

Mai mult, susține Vela, la Caransebeș va ajunge și un Black Hawk, model S 70, „destinat pentru cautare-salvare alpină, care poate transporta până la patru pacienți aflați în stare critică, având totodată capacitate de stingere a incendiilor, cât și sistem de căutare și salvare electrono-optic, inclusiv pe timp de noapte”.

Fostul șef MAI a declarat, la inaugurare, că „un vis început în urmă cu 13 ani a devenit realitate”.

Mesajul lui Marcel Vela:
„Un vis devenit astăzi realitate.

Poate că nu este întâmplator faptul că Punctul de Operare Aeromedical pentru salvare montană Caransebeș s-a deschis chiar în Ajunul Crăciunului, simbol al nașterii, al speranței și al unui nou început.

Rezultat al strategiei pentru eficientizarea intervențiilor în situații de urgență, el a fost inaugurat astăzi, 24 decembrie, aici, în inima Banatului Montan.

Punctul de intervenție se mândrește cu unul dintre cele mai performante elicoptere SMURD de la noi. Pe lânga salvările pacienților accidentați, grav bolnavi sau misiunile în caz de dezastre, echipajul aeromedical este pregătit să intervină și în zonele montane, greu accesibile.

Elicopterul SMURD Airbus H 135, înmatriculat cu numărul 333, de la Caransebeș, va fi deservit de 8 medici, 5 asistenți și de întregul personal militar care va asigura funcționarea și mentenența aparatului de zbor. Acesta va fi urmat, în scurt timp, de un alt elicopter nou, Black Hawk, model S 70, destinat pentru cautare-salvare alpină, care poate transporta până la patru pacienți aflați în stare critică, având totodată capacitate de stingere a incendiilor, cât și sistem de căutare și salvare electrono-optic, inclusiv pe timp de noapte.

Iată că și la Caransebeș, începând cu acest Crăciun, avem speranța că intervențiile care vor urma ne vor arăta că lumea poate fi mai bună, luptând pentru sănătate.

Închei această zi sfântă cu o bucurie imensă în suflet, bucuria de a ști că această realizare va salva viețile compatrioților noștri.
O seară binecuvântată tuturor!
Dumnezeu să binecuvânteze România!”.

Sursa: bugetul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *