“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATISTIRI

VESTE IMPORTANTA pentru MILIOANE de ROMANI care lucreaza in strainatate – Pot beneficia de PENSIE dubla! Iata conditiile

Foarte multi romani care muncesc in strainatate incep sa se gandeasca deja la varsta pensionarii,in timp ce altii au ajuns deja la aceasta varsta.

Astfel, romanii care au muncit cu acte in regula cel putin un an in strainatate pot solicita pensie de la statul respectiv pentru perioada lucrata.

Pentru ca acest lucru sa se intample, este necesar sa respecatati mai multe conditii. Una dintre ele ar fi cea de pensionare din tara in care lucrezi dar si din tara de origine. Principala conditie insa pentru oricine doreste sa beneficieze de aceasta pensie este sa lucreze cu contract de munca o perioada mai mare de un an, astfel incat sa-i fie luata in calcul vechimea.

Iata ce trebuie sa faci pentru a primi banii:

Persoanele care indeplinesc conditiile mentionate mai sus pot depune dosarul de pensionare la Casa Judeteana De Pensii din judetul in care au domiciliu in buletin evident.Cand se va calcula pensia, se va tine cont atat de perioada lucrata in Romania cu contract de munca cat si perioada lucrata in alt stat ce are conventii incheiate cu Romania.

VEZI SI: Legea pensiilor modificată. Iata cine va iesi mai repede la pensie

Apoi, statul in care ai lucrat plateste pensia pentru perioada lucrata acolo, pensie ce poate fi tranferata si in tara noastra, in lei, la cursul valutar din ziua platii.

Mare atentie! Cei care au lucrat peste granita vor beneficia de pensie de la statul respectiv doar in conditiile in care indeplinesc toate conditiile de pensionare din statul respectiv (varsta, vechime minima,etc.) – SURSA

VEZI SI: VESTE BOMBĂ despre PENSIILE din ROMÂNIA: Acum a făcut ANUNŢUL!

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.