“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Ungaria zguduie Europa. Decizia luată la Budapesta

ungaria 1024x684 1

Șeful de cabinet al premierului Ungariei a declarat că țara nu sprijină propunerea Comisiei Europene ca refugiații din Ucraina să primească statut de protecție temporară.

Decizia extrem de clară cu privire la refugiații ucraineni: Nu vor primi statut de protecție temporară
Gergely Gulyas, șeful de cabinet al lui Viktor Orban, spune că Ungaria nu sprijină propunerea Comisiei Europene ca refugiații ucraineni să primească statut de protecție temporară, notează Reuters, care adaugă că acesta a venit și cu explicații suplimentare.

Potrivit presei internaționale, Gergely Gulyas a declarat că sunt deja în vigoare reguli foarte clare cu privire la azil, motiv pentru care Ungaria va acorda statut de refugiat tuturor.

De asemenea, el a mai adăugat că aceasta este poziția comună a statelor Grupului de la Visegrad (Polonia, Cehia, Ungaria și Slovacia) este de a nu susţine propunerea Bruxellesului.

Reuters notează că protecția temporară se referă, printre altele, la acordarea unui permis de ședere, acces la piața forței de muncă, la asistență și la beneficii sociale. Această măsură va fi dezbătută în cursul zilei de joi de către miniștri de Interne din blocul comunitar.

Ungaria zguduie Europa
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că Ungaria nu-și va folosi dreptul de veto în cazul sancțiunilor Uniunii Europene împotriva Rusiei. Acesta susține că unitatea blocului de 27 de membri este „primordială” în contextul războiului din Ucraina, The Guardian.

„În ceea ce privește sancțiunile, nu vom folosi dreptul de veto, nu vom împiedica UE să impună sancțiuni Rusiei. Unitatea UE este acum primordială”, a spus Viktor Orban, într-un interviu acordat site-ului de știri mandiner.hu.

Premierul Ungariei a adăugat că legăturile Ungariei cu Rusia au fost „echilibrate și corecte” până de curând, dar războiul a creat o nouă situație.

Viktor Orban a adăugat, însă, că nu există niciun motiv pentru a tăia legăturile energetice cu Moscova.

„Dacă am desființa cooperarea energetică cu rușii, costurile generale ale tuturor familiilor maghiare s-ar tripla într-o singură lună. Prin urmare, nu susțin această mișcare, lăsați familiile maghiare să nu plătească prețul războiului.”, a spus Orban.

Ministrul Afacerilor Externe a discutat recent cu omologul său ungar despre situația din Ucraina. Astfel, Peter Szijjarto a explicat că Ungaria a anulat măsura legată de necesitatea pașapoartelor biometrice la intrarea în țară, în cazul cetățenilor ucraineni.

Așadar, șeful diplomației române a scris pe pagina sa de Twitter că autorităţile ungare au decis să revoce măsura respectivă. În acest context, Bogdan Aurescu a spus că îi mulțumește lui Peter Szijjarto iar schimbarea va fi „în sprijinul” cetăţenilor ucraineni.

„Tocmai am discutat cu omologul meu, ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, care m-a informat că în urma demersurilor României autorităţile ungare au decis să revoce măsura anunţată anterior azi prin care cetăţenii Ucrainei fără paşapoarte biometrice nu puteau intra în Ungaria. Mulţumesc, Peter Szijjarto, pentru această decizie care este în sprijinul cetăţenilor ucraineni atât de afectaţi de agresiunea declanşată de Rusia împotriva Ucrainei”, a scris ministrul român pe Twitter.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.