Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
GENERAL

Europa a intrat în alertă. Unde vor să atace ruşii: Conflictul este iminent

hartaaaaa 696x628 1

Europa a intrat în alertă, după mesajul de avertisment transmis de Statul Major din Ucraina. Vrea Rusia să extindă războiul declanșat pe data de 24 februarie?! Oficialii ucraineni au transmis că există „pregătiri pentru intrarea iminentă în luptă” a unor grupuri armate și trupe rusești în Transnistria, regiune separatistă din Republica Moldova.

Ucraina avertizează asupra iminentei invazii a trupelor rusești în Transnistria, regiune separatistă din Republica Moldova. De mai multe săptămâni, autoritățile ucrainene atrag atenția asupra unei posibile extinderi a conflictului pe acest teritoriu pro-rus. În același timp, Transnistria a denunțat și ea atacuri cu drone neidentificate asupra regiunii.

Putin plănuiește invadarea Moldovei
„Situația din Basarabia rămâne tensionată. Formațiunile forțelor armate din regiunea transnistreană a Republicii Moldova și unitățile grupurilor operaționale ale armatei ruse sunt pregătite pentru luptă”, se arată în comunicatul Statului Major General ucrainean.

Pe de altă parte, reprezentanții regimului de la Tiraspol au negat anterior că se pregătesc să atace Ucraina. Liderul separatiștilor transnistreni, Vadim Krasnoselski, a declarat zilele trecute că Transnistria „nu reprezintă un pericol pentru țările vecine”, relatează deschide.dm.

Escaladarea situației din Transnistria
În plus, sursa citată menționează că pregătirea pentru luptă „deplină” reprezintă cel mai înalt grad de pregătire a trupelor, în care acestea sunt capabile să înceapă să execute misiuni de luptă.

Situația din Transnistria a început să escaladeze la sfârșitul lunii aprilie, în urma unei serii de împușcături și explozii asupra clădirilor guvernamentale și infrastructurii care, potrivit autorităților locale, au venit de pe teritoriul ucrainean.

Kievul a dat atunci asigurări că a fost o operațiune „sub steag fals” a Rusiei pentru a da vina pe Ucraina pentru aceste atacuri și a acuzat Moscova că se pregătește să lanseze o ofensivă împotriva Republicii Moldova, în timp ce Rusia a calificat aceste incidente drept o încercare de a atrage acest teritoriu în conflictul armat din Ucraina.

Statele europene promit sprijin în vreme de război
De remarcat este faptul că în ultimele vizite ale oficialilor europeni în România, autoritățile naționale s-au asigurat că, în cazul extinderii războiului din Ucraina, Republica Moldova va avea parte de sprijin. Președintele Klaus Iohannis a anunțat în urma întâlnirii cu omologul său german că Germania va oferi ajutor Republicii Moldova dacă va fi invadată de forțele ruse.

„Este necesară mobilizarea de sprijin consistent pentru Chișinău, iar România și Germania au aceeași abordare – suntem alături de Republica Moldova. Și România contează pe Germania în demersul de organizarea aici, la București, a celei de-a doua conferințe a platformei de sprijin pentru Republica Moldova”, a spus președintele Klaus Iohannis, săptămâna trecută.

De asemenea, șeful Guvernului de la București a transmis, după vizita la Palatul Victoria, a președintelui Lituaniei, că Basarabia va avea parte de sprijin garantat, multe dintre statele Uniunii Europene susținând aderarea la blocul comunitar a statului.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.