“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATIȘTIRI BUZAU

UNDE E POLITIA?! Fum, cârnaţi, mici şi fripturi sfârâind pe grătare PRINTRE MORMINTE DE PASTELE TIGANILOR

tigani paste

Fum, cârnaţi, mici şi fripturi sfârâind pe grătare – teroare printre mormintele din Buzau!

Aşa au petrecut tiganii din Buzău de Paştele Blajinilor, în cinstea rudelor trecute în lumea celor “drepţi” …asta sa nu spunem celor certati cu legea. Ei au luat astăzi cu asalt cimitirele din oraş şi s-au ospătat cu poftă de la mesele întinse în memoria înaintaşilor.

Încă de dimineaţă, aerul din jurul cimitirului Sf. Gheorghe din Buzău a fost otravit de mirosul cărbunilor încinşi şi al cărnii puse pe grătar. Zeci de tigani au venit la mormintele celor trecuţi în nefiinţă că să dea de pomană. Şi dacă unii au venit doar pentru a împărţi pachete, pentru “morţii lor”, alţii au întins mese pline cu bunătăţi.

Ţiganii au cumpărat de toate şi nu s-au uitat deloc la bani…ca doar au destui …dar in rest doresc ajutoare sociale!

Paştele Blajinilor sau Paştele Mic ori Paştele Morţilor, cum se mai spune în unele zone ale ţării, se sărbătoreşte la o săptămâna după Sfintele Paşti. Sărbătoarea este un prilej deosebit de comemorare a morţilor, este o zi în care familiile se reunesc, la cimitir, pentru a se bucura de Lumina Învierii, împreună cu cei trecuţi în nefiinţă. În tradiţia populară se spune că de Paştele Blajinilor sufletele morţilor sunt libere şi pot gusta din mâncărurile pregătite special pentru ei şi date de pomană.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.