UN TATĂ CANADIAN PIERDE CUSTODIA CELOR TREI COPII PENTRU CĂ NU ESTE VACCINAT

Decizia judecătoarei de la Curtea Reginei Nathalie Godbout a fost făcută publică luni, declarând că „cu inima grea” îi interzice tatălui accesul personal la copiii săi, dar menționând că îi acordă timp „generos” să-și crească copiii prin telefon sau video, a informat The Canadian Press, Godbout a declarat că starea de vaccinare a bărbatului are consecințe pentru el și familia sa, adăugând că copiii „trebuie să aibă cele mai bune șanse posibile de a evita infecția cu COVID-19”. Godbout a luat decizia ei, spune ea, pentru că insistența tatălui de a rămâne nevaccinat a reprezentat o amenințare și un risc prea mare pentru fiica sa de 10 ani, imunodeprimată, care primește îngrijiri specializate pentru tumorile necanceroase din vasele ei de sânge.

„Cineva care este imunocompromis are un sistem imunitar slăbit care nu răspunde corespunzător la infecțiile invadatoare sau agenții patogeni. Înseamnă că corpul tău nu poate lupta împotriva unor lucruri precum coronavirusul, precum și împotriva unei persoane cu un sistem imunitar pe deplin funcțional”, explică Canadian Digestive Health Foundation.

De asemenea, judecătoarea Nathalie Godbout a decis că mama copiilor îi poate vaccina împotriva COVID-19, în ciuda obiecțiilor tatălui.

CBC News relatează că decizia lui Godbout este prima de acest gen în provincia canadiană și va servi drept precedent pentru cazurile viitoare.

Părinții copiilor implicați în acest caz de custodie s-au despărțit în 2019 și de atunci au împărțit custodia celor trei copii ai lor.

Tatăl și noul său partener sunt amândoi nevaccinați împotriva COVID-19, spune Canadian Press, iar mama copiilor ar fi vaccinată.

Mama a cerut instanței să schimbe acordul de custodie și să înceteze accesul personal al tatălui din cauza statutului său de nevaccinat, iar instanța a fost de atunci de acord.

„În calitate de părinți care îngrijesc [copilul] 50% din timp, în spații închise, fără mască și nevaccinați, ei sunt bine poziționați pentru a transmite virusul [copilului] în cazul în care îl contractează, asta în ciuda eforturilor lor.”, spune hotărârea instanței în acest sens.

Godbout a respins îngrijorările tatălui cu privire la vaccinul COVID-19, în ciuda faptului că el a susținut că a cercetat subiectul.

„Propria sa cercetare anecdotică pe un subiect atât de specializat nu are nicio greutate în analiza generală atunci când este măsurată în raport cu sfaturile medicale sănătoase ale funcționarilor noștri de sănătate publică”, a scris Godbout în decizia ei.

Avocatul Grant Ogilvie, care a reprezentat-o ​​pe mama în acest caz, a vorbit cu CBC News, spunând că cei trei copii au primit primele doze de vaccin de la hotărârea judecătorului.

Ea a fost extaziată în anumite privințe”, spune Ogilvie. „Dar acesta nu este un caz în care ea vrea să ia copiii de la tatăl lor. Asta este cel mai bine pentru copii, punct. Ea a recunoscut că acest lucru va avea un impact asupra copiilor, dar a spus: „Trebuie să fac ce este mai bine pentru ei”.

Hotărârea din New Brunswick vine după o decizie a Curții Superioare din Quebec din decembrie, care a suspendat temporar dreptul unui tată de a-și vedea copilul pe baza dovezilor că bărbatul nu a fost vaccinat împotriva COVID-19 și părea să se opună măsurilor guvernamentale de sănătate anti-pandemie.

Avocata familiei din Toronto, Emma Katz, a spus că decizia lui Godbout nu este surprinzătoare.

„Am văzut cazuri de vaccin care precede COVID-19”, a spus Katz într-un interviu vineri. „Instanțele au luat act judiciar de siguranța și eficacitatea vaccinurilor, ceea ce înseamnă că au subliniat că acesta este practic un fapt cunoscut. Și asta a continuat în fața vaccinurilor COVID-19.”

Katz a spus că decizia lui Godbout amintește părințlor că instanțele hotărăsc în favoarea sfatului larg răspândit de sănătate publică din partea funcționarilor credibili, iar cercetarea individuală bazată pe surse incredibile nu are greutate.

Kristy Warren, avocat la firma de avocatură a familiei Epstein Cole din Toronto, a fost de acord.

„Cred că este mai probabil ca instanțele, în special în varianta Omicron, să emită ordine care afectează efectiv accesul părinților”, a spus ea într-un interviu vineri.

Traducerea Karen Smith din The globe and mail – invictus

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *