“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATISOCIETATE

Un sat întreg, terorizat de “instinctul animalic” al unor tigani

tre3

SCANDAL… De câteva zile, locuitorii satului Bogdãnesti nu-si mai gãsesc linistea din cauza unei grupãri de tigani din Untesti, care searã de searã le atacã gospodãriile. Fãrã niciun motiv, scandalagii aruncã cu pietre în casele oamenilor, le rup gardurile gospodãriilor si sar sã-i batã pe toti cei care le ies în cale. Ultima ispravã a avut loc luni noaptea, când gasca din Untesti a atacat casa unuia dintre cei mai respectabili cetãteni din Bogdãnesti. “Imediat dupã incident, împreunã cu un vecin am pornit pe urma lor, pentru a-i identifica si a-i da pe mâna politiei a doua zi. Am reusit sã-i ajungem din urmã, dar în momentul când m-am apropiat cu masina de cãruta lor, au tãbãrât pe noi cu scânduri si bâte. Mi-au spart geamul iar pe vecinul meu l-au scos afarã si i-au rupt mâna. Acum e în spital, cu multiple fracturi, trebuie sã îl opereze. Alaltãieri (n.r. duminicã) au atacat casa unui vecin de mai la vale de mine. I-au spart geamurile cu pietre. Sãptãmâna trecutã au rupt gardul unei alte familii de aici, din sat. Au prins curaj pentru cã politia nu le face nimic. Am ajuns sã trãim sub teroare”, ne-a declarat victima tiganilor din Untesti.

Cu o populatie preponderent de etnie rromã, satul Untesti are un istoric foarte bogat când vine vorba despre scandaluri, conflicte si bãtãi. Micuta localitate a generat, în ultimii ani, mai multe gãsti care au ajuns sã terorizeze satele vecine. S-a ajuns în aceastã situatie, spun oamenii din Bogdãnesti si din cauza politiei, care “se teme, parcã, sã ia mãsuri împotriva acestor scandalagii”. Iar incidentul petrecut luni seara, care a avut în prim-plan una dintre cele mai respectabile familii din sat, demonstreazã acest lucru. Iatã ce ne-a povestit cea mai “nouã” victimã a grupãrii din Untesti. “Ei au câteva zile de când vandalizeazã, pur si simplu, satul. Pietroaie pe casã, geamuri sparte, garduri rupte, oameni bãtuti si asa mai departe. Cu mine n-au avut nicio treabã, pânã asearã (n.r. luni seara). Asearã au venit si au aruncat cu pietre în geam. Acasã erau nevasta si copiii, eu eram la douã case mai la vale. Cel mic a intrat în panicã când a vãzut ce se întâmplã. Imediat dupã incident, împreunã cu un vecin am pornit pe urma lor, pentru a-i identifica si a-i dat pe mâna politiei a doua zi. Am reusit sã-i ajungem din urmã, dar în momentul când m-am apropiat cu masina de cãruta lor, au tãbãrât pe noi cu scânduri si bâte. Era o cãrutã plinã cu tigani de la Untesti, aproximativ 10 tineri. Au deschis portiera si l-au tras afarã pe vecinul care mã însotise. Omul e la spital acum, cu multiple fracturi, trebuie sã-l opereze. Mie mi-au distrus masina, mi-au crãpat parbrizul, mi-au spart geamul la sofer. Se cunoaste cum au lovit masina cu scânduri, cu bâte. Totul s-a întâmplat foarte repede, a fost o chestiune de câteva secunde” ne-a spus bãrbatul.

Agresorii, încurajati de nepãsarea oamenilor legii

Sãtenii din Bogdãnesti spun cã s-a ajuns în aceastã situatie si pentru cã cei care ar fi trebuit sã-i linisteascã pe scandalagii se feresc sã o facã. Iatã ce ne-a mai declarat bãrbatul care a avut de-a face cu gruparea din Untesti. “Ce mi s-a pãrut a fi strigãtor la cer în acea searã e cã în timp ce indivizii ãstia au devenit agresivi si sãreau cu picioarele pe masinã, am sunat la 112, iar dispecerul de la celãlalt capãt al firului îmi tot repeta sã stau linistit cã se rezolva. Eu îi spuneam cã suntem atacati cu bâte, cã ne aflãm în mijlocul unui rãzboi, iar el îmi tot spunea cã problema se va rezolva. Nu stiu cine l-a pus pe scaunul ãla. Trebuia sã facã legãtura la politie, sã trimitã niste mascati la locul faptei, pentru cã noi mai aveam putin si eram omorâti efectiv. Asa cum v-am mai spus, nu sunt primul care am avut de-a face cu ei. Am vecinul alãturi, care si el a fost atacat. Norocul lui a fost cã are o boltã de vie în fata casei, altfel îi veneau pietrele în cap. Avem gospodãrii cu garduri culcate la pãmânt, cu porti rupte. Au vandalizat satul într-un hal fãrã de hal. S-a format o gascã acolo în Untesti, care tine sub teroare o comunitate întreagã. Fac toate astea doar din instinct animalic. Nu au un motiv întemeiat. De obicei, când cineva ti-a fãcut ceva, vrei sã te rãzbuni. La ei nu e asa. Fac toate astea din distractie, încurajati fiind de faptul cã nimeni nu a luat mãsuri împotriva lor. Totul a început în urmã cu câteva sãptãmâni, când au bãtut un cetãtean de aici din sat pentru cã l-a ajutat pe directorul cãminului cultural sã nu-i primeascã înãuntru, deoarece erau recalcitranti. Au urmat apoi mai multe bãtãi si nimeni n-a fãcut nimic. Ei usor-usor au prins curaj si pe zi ce trece îndrãznesc mai mult. Politia trebuie sã spargã gasca asta, pentru cã efectiv se va ajunge ca acesti indivizi sã intre peste noi, în casã” ne-a mai spus bãrbatul. – Sursa: Vremea Noua

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.