“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIENOUTATI

UN MIZERABIL: Florin Mihalache, fost adjunct al directorului STS, condamnat la închisoare

xts

Generalul în rezervă Florin Mihalache, fost adjunct al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale între 2001 și 2005, a primit o condamnare la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare din partea Tribunalului București. A fost găsit vinovat pentru trafic de influenţă, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit sentinței, acesta a fost condamnat la 1 an și 6 luni pentru trafic de influență, la 3 ani pentru spălarea banilor și la 6 luni pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Sentințele au fost contopite, rezultând o pedeapsă totală de 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată prin apel.

Florin Mihalache a fost trimis în judecată de DNA în mai 2022. El este acuzat că ar fi cerut 75.000 de euro de la administratorul unei companii pentru a-și folosi presupusa influență asupra unui alt om de afaceri cu care administratorul avea litigii comerciale, în scopul rezolvării acestora.

Potrivit anchetatorilor, în perioada august 2021 – ianuarie 2022, generalul STS a solicitat de mai multe ori de la administratorul unei companii sume de bani sau contravaloarea unui autoturism de lux, în schimbul influenței sale presupuse asupra reprezentantului a două companii cu care administratorul avea litigii, pentru a ajuta la soluționarea acestora. Acest lucru ar fi trebuit să conducă la încheierea unei tranzacții pentru soluționarea litigiilor și achitarea unor datorii în valoare de aproximativ 1.500.000 de euro către societatea administratorului.

Pentru a ascunde proveniența sumei primite, la data de 6 ianuarie, inculpatul ar fi încheiat un contract fictiv de împrumut cu martorul. La data de 12 ianuarie, acesta ar fi primit suma de 75.000 de euro, fiind surprins în flagrant delict de procurori.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.