Ultimul sondaj de opinie cutremură scena politică! Cine i-a luat fața lui Iohannis

Cel mai recent sondaj de opinie a arătat prăbușirea încrederii românilor în politicieni. Președintele a suferit o cădere greu de imaginat în momentul câștigării celui de-al doilea său mandat. Mai mult, un alt politician îl devansează pentru prima oară pe liderul de la Cotroceni în preferințele electoratului. Ca notă generală, nemulțumirea în clasa politică este majoră, arată sondajul.

Dan Andronic, Mirel Curea, Robert Turcescu și sociologul Mirel Palada au comentat, în arena Contrapunct EVZ, transmisă live pe pagina de Facebook evz.ro şi pe canalul de YouTube EVZ-Capital, motivele acestor schimbări radicale din preferințele românilor pe care le relevă sondajul.

Pe fondul unei stări de derută și de nervozitate remarcată de moderatorul Robert Turcescu în rândul electoratului, potențată și de revenirea în forță a pandemiei o dată cu valul 4, opțiunile românilor față de politicieni oferă surprize. Una dintre ele ascensiunea semnificativă a lui Marcel Ciolacu, actualul lider al PSD.

PSD ia distanță în preferințele românilor: 36%. PNL cade la 16%
„Este pentru prima dată în sondajele Sociopol când Marcel Ciolacu este peste Klaus Iohannis„, a explicat Mirel Palada. Concret, Ciolacu a strâns 16% din preferințele celor chestionați, iar Iohannis un procent de 15%. „Direcția creștină a României s-a întors înapoi în 80%, cum a mai fost o singură dată pe vremea tăierii de salarii a lui Băsescu”, a adăugat sociologul.

Alte cifre ale cercetării arată că PSD se plasează pe primul loc și atinge un procent de 36%, urmat la mare distanță de PNL cu 16% și de AUR cu 13%, respectiv USR PLUS cu 12%. Liderul Pro România Victor Ponta a obținut o cifră de 4% în preferințele respondenților.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *