Ultima ora despre Elena Udrea! A venit cererea din Bulgaria

Ministerul Justiţiei a informat că a primit joi, 14 aprilie, cererea oficială a autorităţilor judiciare de executare din Bulgaria privind condiţiile de detenţie de care ar beneficia Elena Udrea în cazul predării ei în România.

„Cererea a fost înaintată de îndată Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în vederea soluţionării. Administraţia Naţională a Penitenciarelor va transmite documentul finalizat către Ministerul Justiţiei care, conform legii, îl va înainta Tribunalului Bucureşti, ca instanţă emitentă a mandatului european de arestare (MEA). Tribunalul Bucureşti îl va comunica ulterior autorităţilor bulgare, asigurând şi traducerea acestuia”, a informat Ministerul Justiției într-un comunicat de presă.

În prezent, Ministerul Justiţiei acordă constant asistenţă tuturor autorităţilor implicate în procedurile de executare a mandatelor europene de arestare, ce solicită sprijinul în limitele competenţelor acordate de lege şi cu respectarea deplină a independenţei organelor judiciare.

Reamintim faptul că Elena Udrea va rămâne în continuare în arest preventiv. Decizia a fost luată joi, 14 aprilie, de judecătorii din Bulgaria. Curtea de Apel de la Sofia a confirmat tot ce s-a decis în primă instanţă la Blagoevgrad.

După ce a analizat toate actele, Curtea a decis că mandatul de arestare întrunește toate aspectele necesare. Avocaţii fostului ministru al Turismului au cerut arest la domiciliu pentru Elena Udrea, invocând faptul că are un copil mic şi probleme de sănătate.

Tot apărătorii au solicitat arest la domiciliu cu brățară electronică, pentru a putea fi urmărită. Procurorul a cerut detenție în cazul Elenei Udrea.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *