“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATISOCIETATE

ULTIMA ORA: Ai MARE GRIJA de unde ITI CUMPERI HAINELE! Romania a fost invadata de haine CONTRAFACUTE si cu efecte TOXICE! – VIDEO

In lipsa controalelor si a unor reguli clare, imbracamintea de proasta calitate, plina de compusi chimici periculosi, a umplut piata. Legislatia nu le impune producatorilor si importatorilor analize de laborator care sa depisteze substantele periculoase din tesaturi.
Iar autoritatile nu pot face nimic alergand din cand in cand dupa etichete false.

Jumatate din vanzarile de haine noi din Romania au loc in zone publice, scapate de sub control, unde nu exista restrictii si nici nu se respecta vreun standard european. In plus, Romania importa anual si sute de tone de haine uzate despre care iarasi nu stim cum au fost fabricate. Si acestea se vand fara a fi verificate, multe dintre ele la kilogram, in piete sau pe internet. Legea spune clar: eticheta trebuie sa contina datele de identificare ale producatorului, tara de origine dar si compozitia fibroasa.

Pe langa imbracamintea neetichetata si cea la mana a doua, ne mai confruntam cu o problema. Una din 4 haine scoase la vanzare in Romania e contrafacuta, arata estimarile. Adica 30-40% din totalul pietei.

Iar aceste falsuri nu le gasim doar in piete sau buticuri, ci si in magazine de renume. Hainele de firma pot fi falsificate atat de bine incat putini isi mai dau seama. O astfel de imbracaminte poate arata identic cu cea originala, de la model, pana la eticheta si logo. Doar materialul face diferenta. Pentru ca poate fi de proasta calitate si plin de compusi chimici periculosi. Singura verificare pe care o puteti face este dupa codul de bare, pe care il gasiti pe eticheta produsului de marca. Acest cod va permite sa verificati pe internet autenticitatea produsului.

Articole conexe

Conform unui raport al Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala, in ultimii doi ani, vamesii au confiscat imbracaminte in valoare de aproape 3,5 milioane de euro. Volumul mare de produse false are si el o explicatie. O lege mult prea blanda, devreme ce nimeni nu pateste nimic. Cine e prins cu imbracaminte contrafacuta primeste doar o amenda de maximum 10.000 de lei.

90% din retinerile noastre vin din China. Adica din afara spatiului comunitar si a legilor europene. Un amanunt extrem de important daca ne apucam sa analizam cantitatea de substante chimice din hainele pe care le purtam. Si daca studiem modul in care acestea ne pot afecta sanatatea.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.