“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MILITARNOUTATI

UE ne pregătește de RĂZBOI. Armata redevine OBLIGATORIE!

index 3

Se intră în al treilea an de conflict armat în Ucraina. Între timp, un alt focar se extinde în Orientul Mijlociu, acolo unde Israelul a simțit miros de sânge și profită. Tensiuni la cote maxime există pe aproape tot cuprinsul globului, iar marile cancelarii spun că fac totul pentru a evita izbucnirea unui război între statele lumii. În spatele ușilor închise, nimeni nu știe ce se întâmplă cu adevărat, dar ce se vede sunt pregătirile pentru WW 3 și asta nu poate fi tăgăduit.

Europa fierbe și temperaturile cresc nu doar în Ucraina, ci și-n Balcani, unde e nevoie doar de o scânteie (pretext) pentru a aprinde fitilul sârbesc din Kosovo.

Este Europa pregătită de război? Nu!
Se pune problema dacă UE este pregătită pentru cel de-Al Treilea Război Mondial și ce trebuie făcut, în situația de față. Iar mințile (ne)luminate de la Bruxelles au în vedere impunerea unei măsuri extraordinare – armata redevine obligatorie pentru cetățenii statelor membre!

Când am aderat la NATO, ni s-a spus că nu mai trebuie să avem armată fiindcă o să ne apere SUA. Iată, însă, că ce se întâmplă pe frontul din Ucraina le-a cam dat calculele peste cap occidentalilor, care acum înțeleg că niciun ajutor american nu te apără de rachetele rusești și salvarea trebuie căutată în ograda proprie, nu la așa-zisul partener de peste Ocean. Mai cu seamă dacă ajunge iar șef la Casa Albă miliardarul Donald Trump, care numai chef de un război cu Rusia nu are.

Așa stând lucrurile, nu-i de mirare că pe la Paris și Berlin se vorbește cu insistență despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu. Ar fi singurul instrument capabil să garanteze armatelor europene o pregătire și consistenţă numerică adecvată noilor ameninţări. În același timp, UE ar avea asigurată și o mare rezervă de cadre instruite, pregătite în orice moment pentru recrutare.

Pe de altă parte, multe studii sociologice arată că autoritățile întâmpină tot mai multe dificultăți în a convinge tinerii să se înroleze voluntari în armată, deși ofertele sunt cât se poate de interesante, inclusiv din punct de vedere financiar. Există state în care s-a constatat că reducerea personalului militar este destul de gravă și tinde să fie chiar mai rău.

Tensiunile UE – Rusia și riscul unei confruntări militare directe cu Moscova, plus toate problemele economice și politice complexe din prezent fac ca europenii să simtă nevoia refacerii prestigiului armatei ca pe o necesitate. Alternativa este un scenariu de neimaginat!

Nu s-a decis, încă, nimic cu privire la forma finală pe care o va lua proiectul, dar sunt câteva direcții pe care se merge. Unii vor să urmeze modelul nordic, în timp ce alții dau ca exemplu chiar dușmanul Rusia, care își pregătește/instruiește populația încă din școală.

Europa are nevoie de o masă bine pregătită, menită să susțină forțele profesionale actuale ca o componentă de rezervă, gata a fi mobilizată în caz de nevoie. Cu alte cuvinte, ar fi nevoie de un serviciu capabil să furnizeze Forțelor Armate personal repartizabil unor sarcini din linia a doua, pregătit de activare în caz de criză sau urgență.

După cum remarcă mulți, un astfel de sistem este în vigoare în statele nordice, care au forțe armate formate din profesioniști, iar pe lângă există voluntari instruiți și care stau în „stand by”.

Totuși, cum spuneam, alte voci insistă să adopte un model de apărare bazat pe un sistem general de conscriere – toți cetățenii de sex masculin cu vârsta de peste 18 ani sunt chemați să efectueze serviciul militar obligatoriu. Durata poate varia de la 6 la 12 luni. Ulterior, în anii următori, vor fi scurte verificări de eficacitate a procedurilor de mobilizare și actualizare a noțiunilor militare de bază.

Ce va alege UE, nu știm, dar semnalul este clar, iar România se numără printre statele care va trebui să aplice directiva Bruxellesului. Pregătirile pentru un război total cu Rusia sunt în linie dreaptă, doar că nu ni se vorbește deschis despre așa ceva.

sursa:national.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.