“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Dosar de MARE CORUPTIE: Udrea vrea alt judecator

udrea1

Judecătorii Curții de Apel București care au analizat cererea de recuzarea a magistratului instanței ce judecă dosarul Hidrolectrica, al fostului ministru al Dezvoltării Elena Udrea, au respins acțiunea ca neavând temeiuri juridice.

Concret, starea de fapt evocată de avocați nu se regăsește între articolele Codului de Procedură Penală sau ale altor legi românești, astfel că acțiunea a fost respinsă de către Curte.

În altă ordine de judecata în dosarul de mare corupție în care este judecat fostul ministru Udrea va continua sub autoritatea magistratului Corina Ciobanu, judecătoare ce a mustrat deja apărarea fostului demnitar că ar pune presiune pe martorii acuzaării.

La un termen anterior, la care era audiat unul dintre martorii Direcției magistratul le-a cerut pe ton ferm avocaților Elenei Udrea să nu preseze martorul aflat la bară și să nu pună întrebări tendențioase.

În fața instanței au compărut, la acel moment, doi dintre foștii martori acoperiți ai anchetatorilor DNA, respectiv un apropiat al omului de afaceri Bogdan Buzăianu și o angajată de top a acestuia, martori care au divulgat tot ceea ce au cunoscut legat de afacerea de milioane privind menținerea contractelor Energy Holding cu Hidroelectrica.

Astfel, la un moment dat, în timpul audierii apropiatului lui Bogdan Buzăianu, ex-martorul protejat Radu Sanda, pe numele său real Constantin Stoica, unul dintre avocații Elenei Udrea, a ridicat tonul la acesta pe fondul unor replici direct avocat – martor.

Martorul încerca să ofere răspunsurile cerute de avocatul care adresa întrebări, iar pe fondul insistenței avocatul a ridicat tonul la martor.

Judecătorul l-a apostrafat imediat pe avocat, de asemenea pe ton ferm și ridicat, atrăgându-i atenția că nu are dreptul să ridice tonul la martori.

Totodată instanța a atras de mai multe ori atenția celor doi avocați ai elenei Udrea că aceștia ar părea să pună presiune pe martori prin modalitatea de formulare a întrebărilor dar mai ales prin remarcile ce urmau răspunsurilor acestora.

”Nu ridicați dumneavoastră tonul la martor. Ce este asta? Instanța hotărăște totul aici. Nu vă permiteți dumneavoastră să ridicați tonul la martor și nici nu faceți dumneavoastră poliția ședinței.

….Nu înseamnă că trebuie să intimidați martorul. Deja trecem dincolo de loialitatea administrării probelor!”, i-a explicat pe ton ridicat judectoarea avocatului care s-a contrat cu martorul.

În replică, la ieșirea din sala de judecată Elena Udrea și avocatul acesteia, Veronel Rădulescu, au anunțat că vor să depună plângere penală în cazul unuia dintre martori, despre care, afirmă aceștia, ar fi dentaturat adevărul și a avut declarații contradicotrii.

Cei doi au mai afirmat că se vor îndrepta și împotriva judecătoare de caz, care i-a apostrofat ferm în sala de judecată, cu acuzația să s-ar antepronunța prin atitudinea sa.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.