Udrea `dispărută în acțiune` – CAB emite ordin european de anchetă pentru localizarea precisă a acesteia

Curtea de Apel București a stabilit, luni, emiterea unui ordin european de anchetă în vederea îdentificării precise a locației în care se află încarcerată Elena Udrea pe teritoriul Bulgariei, pentru audierea acesteia prin videoconferință în mega-dosarul Hidroelectrica.

La termenul de luni al acestui mare proces de corupție în care Elena Udrea urma să fie audiată în calitatea sa de inculpat instanța a constatat că Tribunalul București, instanța de la care a solicitat informații cu privire la localizarea persoanei condamnate Elena Udrea a arătat că nu are date concludente.

Mai precis, Tribunalul București este instanța de executare în cazul sentinței definitive a ICCJ din dosarul Gala Bute în care Elena Udrea a rămas cu cei șase ani de închisoare cu executare.

Citiți și:  ICCJ, decizie DEVASTATOARE si DEFINITIVA pentru Elena Udrea: 6 ANI DE PUSCARIE

Astfel, Tribunalul este instanța care trebuie să pună în executare acea deciziei definitivă a ICCJ și de asemenea instanța care primește datele operative privind executarea efectivă a încarcerării.

În altă ordine de idei, în dosarul de la Curtea de Apel București instanța stă blocată cu finalizarea cercetării judecătorești, blocajul apărând după ce Elena Udrea a arătat că dorește să dea o declarație de inculpat în proces.

Cu o zi înainte de a se prezenta la CAB Udrea a fost prinsă în Bulgaria când încerca să treacă în Grecia, pe chiar în ziua în care ICCJ a stabilit definitiv că ea poate fi încarcerată la penitenciarul Târgșor.

Anterior fugii sale din România, în ziua în care ICCJ urma să pronunțe decizia definitivă în dosarul Gala Bute, Elena Udrea anunțase la CAB, în acest dosar, că dorește să dea declarație de inculpat.

Citiți și:  Cine i-a dat Elenei Udrea pontul să fugă?

Cu toate acestea fostul demnitar, prin apărătorii săi, a amânat două ori momentul, la două termene diferite, la ultimul termen arătând că trebuie să ajungă la instanța supremă la un dosar despre care se știa că este în imposibilitate de judecare și că se va amâna.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.