“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMICNOUTATI

Ucraina și-a bătut joc a suta oară de România. În loc să scadă, a dublat importurile

Ucraina rămâne indiferentă la apelurile ministrului Agriculturii din România

zaharr

Ucraina a ignorat cu desăvârșire solicitările ministrului Agriculturii, Florin Barbu, care încerca să limiteze importurile masive de zahăr în România, încurajând astfel o dublare a cantităților de zahăr importate. Zahărul ieftin, subvenționat de statul ucrainean și provenind de acolo, a invadat piața românească, generând o concurență neloială față de producția internă.

Pentru a rezolva această problemă, ministrul Barbu a intervenit la omologul său ucrainean într-o încercare de a reduce invazia de zahăr pe piața românească. Din păcate, rezultatul a fost contrar așteptărilor, cu importuri crescute și mai accentuate.

Recent, organizațiile cultivate de sfeclă au adus această problemă în atenția ministrului Agriculturii, exprimând îngrijorări serioase legate de impactul importurilor masive de zahăr din Ucraina asupra producției interne. Statisticile arată că, până în luna septembrie 2023, România importase deja 130.000 de tone de zahăr din Ucraina, depășind cu mult producția internă estimată de aproximativ 110.000 de tone pentru același an.

Directorul executiv al Federației Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România, Mihail Dumitriu, a relatat că în urma intervenției ministrului Barbu, care ar fi trebuit să rezolve problemele legate de importurile excesive de zahăr, lucrurile s-au agravat. Importul haotic și la prețuri derizorii de zahăr ucrainean a determinat scăderea dramatică a prețului zahărului românesc, afectând negativ producătorii autohtoni.

Este de menționat că și alte țări europene, cum ar fi Germania, Olanda și Franța, au fost confruntate cu aceleași oferte de zahăr ieftin din Ucraina, însă au refuzat să accepte importurile datorită politicii lor protecționiste.

Mai mult, autoritățile din alte țări precum Polonia, Ungaria și Slovacia au luat deja măsuri pentru a restricționa importurile de zahăr ucrainean. Slovacia, prin intermediul unui decret al Ministerului Economiei din 29 noiembrie 2023, a interzis în mod explicit importul de zahăr din Ucraina, iar România rămâne una dintre puținele țări care continuă să permită acest lucru, ignorând impactul devastator asupra industriei zahărului la nivel local.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.