Ucraina respinge ULTIMATUMUL lui Putin! Este Breaking News

După ce armata rusă a dat un ultimatum, duminică dimineața, forțelor ucrainene, cerându-le să se predea urgent, oficialii ucrainene au spus că militarii lor vor continua lupta indiferent de consecințe.

Armata Ucrainei respinge ultimatumul lui Putin
Petro Andriușcenko, un consilier al primarului din Mariupol a răspuns la solicitarea urgentă a Ministerului Apărării din Rusia, afirmând ferm că forțele ucrainene vor continua să lupte împotriva armatei invadatoare.

„În cursul serii (de sâmbătă), ocupanții au anunțat că vor oferi un coridor de predare pentru trupele rămase. Dar, începând de astăzi, apărătorii noștri continuă să țină apărarea”, a scris Petro Andriușcenko pe Telegram, relatează CNN.

Petro Andriușcenko a adăugat că rezistența ucraineană continuă dincolo de combinatul siderurgic Azovstal, un bastion pentru forțele ucrainene din Mariupol.

„În ciuda dorinței ocupanților de a arăta că locul ostilităților se limitează la oțelăria Azovstal, acest lucru nu corespunde realității. Noaptea trecută au avut loc lupte pe strada Taganrog, care se află la cinci kilometri distanță de Azovstal”, a explicat acesta.

„În timpul luptelor, ocupanții au bombardat din nou cu artilerie grea casele rezidențiale private. De asemenea, a continuat și bombardarea zonei portuare”, a completat Petro Andriușcenko.

În prezent, armata rusă aproape că deține controlul total asupra orașului-port Mariupol, însă agresiunile psihologice continuă!

Putin a dat un ultimatum! Armata Ucrainei e înconjurată! E măcel în Mariupol
Mihail Mizinţev, general-maior rus, a transmis un mesaj cutremurător forțelor ucrainene, după ce acestea au suferit un eșec important la fabrica de oțel Azovstal, acolo unde s-au baricadat. Acesta le-a propus militarilor ucraineni și „mercenarilor străini” să înceteze ostilităţile şi să depună armele, dacă vor fi să supraviețuiască.

„Toţi cei care depun armele au viaţa garantată”, a afirmat ferm Mihail Mizinţev. Acesta a promis respectarea „tuturor normelor Convenţiei de la Geneva privind tratamentul prizonierilor de război”.

Mihai Mizinţev a spus că partea rusă va ridica steagurile roşii, iar partea ucraineană trebuie să ridice steagurile albe „în jurul perimetrului Azovstal” în semn de respectare a încetării focului armat până la ora locală 13:00, duminică, 17 aprilie. „Manipulatorii voştri vă forţează să luptaţi pentru ideile nazismului”, a completat Mihail Mizinţev.

Reamintim faptul că, sâmbătă, partea rusă și diplomații ucraineni au acceptat deschiderea a nouă coridoare umanitare pentru a permite evacuarea civililor ucraineni, însă duminică dimineață lucrurile s-au schimbat brusc.

Înțelegerile au fost anulate! Putin nu lasă civilii ucraineni să plece din Mariupol
Rusia și Ucraina nu au reușit să ajungă la un acord comun privind coridoarele de evacuare pentru a ajuta civilii ucraineni să plece în străinătate, a declarat vicepremierul ucrainean, Iryna Vereshchuk, duminică după-amiază.

„Nu am reușit să ajungem la un acord privind încetarea focului pe rutele de evacuare. Din acest motiv, din păcate, nu deschidem astăzi coridoare umanitare”, a scris Iryna Vereshchuk pe Telegram.

Iryna Vereshchuk a spus că autoritățile ucrainene au cerut coridoare umanitare pentru evacuarea civililor și a militarilor ucraineni răniți din Mariupol.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *